Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

10 ključnih saveta za zdravo gubljenje težine (2. deo)

10 ključnih saveta za zdravo gubljenje težine (2. deo)

U prethodnom odeljku naveli smo vam pet saveta kojih bi trebalo da se pridržavate da biste na zdrav način postigli rezultate. Ovde navodimo još pet!

Bez grickalica

Grickalice sklonite iz menija. Ako želite da istrajete na svom programu zdravog mršavljenja, onda ćete morati da izbegavate grickalice jer su pune soli, šećera, aditiva i drugih dodataka koji nisu dobri za vaš organizam! Čak i “grickalice” koje kupite u zdravoj hrani mogu biti pune kalorija zahvaljujući zobu, orasima i suvom voću kog su često pune. Ako vam se nešto gricka – dobro i zdravo grickanje je dozvoljeno – jedite voće i jogurt sa malim procentom masti. Ako želite sebe da počastite, kupite neki čokoladni biskvit, kokice ili čips, ali gledajte da to radite jako retko.

Istrajnost i upornost su ključ

Jedna od najbitnijih stvari je da budete istrajni i uporni. Jo-jo dijetiranje vam neće doneti ništa osim frustracije, jer ako naviknete organizam da trenirate i jedete zdravo i onda napravite pauzu od nedelju dana, sve što ste postigli će se vratiti.

soda alt 600 10 ključnih saveta za zdravo gubljenje težine (2. deo)

Ono što jedete jednako je važno kao i ono što pijete

Poštujte svog zubara         

Godinama unazad, zubar vam govori da su gazirani sokovi loši za vaše zube. Ako ste ozbiljni u vezi sa svojim mršavljenjem, onda morate da znate da je ono što jedete jednako važno kao i ono što pijete. Gazirani sokovi nisu loši samo za zdravlje vaših zuba već i za vaše fizičko zdravlje s obzirom na to da su puni bespotrebnih kalorija. Držite se vode!

Salata i voda

Obična salata (sa što manje preliva i dodataka) i velika čaša vode savršen je filter za stomak pre velikog obroka. Često je osećaj gladi zapravo osećaj žeđi. Popijte nešto i bićete iznenađeni koliko taj osećaj gladi brzo nestane!

Zavarajte stomak

Postoji nekoliko trikova kojima ćete zavarati stomak. Ako jedete sporo i žvaćete hranu više, primetićete da mnogo manje jedete. Sporo unošenje hrane dozvoljava vašem stomaku da kaže mozgu kada je dosta, tj. kada je sit. Takođe, eliminiše osećaj nadutosti na koji se mnogi žale nakon velikog obroka. Dok držite dijetu jedite iz manjih tanjira. Porcije izgledaju veće na manjim tanjirima, a u njih ne može da stane mnogo hrane. Takođe, tanjir sa više hrane deluje primamljivije.

Ovih 10 saveta za zdravo gubljenje kilograma nisu nešto što može da stoji nezavisno. Kako biste postigli svoje ciljeve zdravog života, ishrane i gubljenja težine morate ove savete shvatiti ozbiljno i uvrstiti ih u svoj svakodnevni život, dugoročno! I, kada počinjete?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Editors choice