Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

10 najboljih igrica za iPad i iPad 2

10 najboljih igrica za iPad i iPad 2

Ako imate iPad ili iPad 2, onda posedujete jedinstvenu “propusnicu“ u svet odličnih besplatnih igara. Iako je mnogo iPad igrica ustvari preuzeto iz galerije igrica za iPhone, iPad–ov veliki ekran je idealan za igrice kao što su Puzle, zatim igre u kojima se sklapaju reči, avanturističke i ostale.

U daljem tekstu pogledajte listu top 10 besplatnih igara za iPad ili iPad 2. Svaka od njih je napravljena za veće ekrane, kako ne bi morali da se brinete da li ćete dobro stisnuti određeni taster i od škiljenja u ekran postati razroki.

ipad gaming1 10 najboljih igrica za iPad i iPad 2

1. Volkswagen HD Blue (Trkanje/Vožnja)  — Volkswagen HD Blue stavlja zeleni akcenat na trke. Umesto besomučnog pritiskanja gasa, ova igra vas nagrađuje poenima u zavisnosti od vaše veštine ubrzanja i rukovanja automobilom – sve u ime potrošnje “pametnog” gasa. Kada vozite Volkswagen HD Blue, vozite se sa Majkom prirodom.

2. Air Hockey Gold (Vazdušni hokej) — Igre Air Hockey su jako dobro dizajnirane za iPad, jer se veliki ekran uvećava bolje nego kod iPhone-a ili iPod Touch-a. Igranje je lagano, a postoji i opcija za multiplejer, gde dva igrača mogu igrati istovremeno. Najbolje od svega, virtualni pak ne može da leti sa stola i udari vas u zglobove.

3. NY Times Crossword (Njujork Tajms ukrštenica) — The NY Times Puzle aplikacija svakako donosi ono što je obećavala i, ako ste fanatik za ukrštenice, sigurno ćete imati mnogo puzla za rešavanje. Aplikacija je besplatna, a ukoliko želite više puzla možete ih dobiti uz minimalnu doplatu.

4. Labyrinth 2 HD Lite (Lavirint 2 HD – puzle)  — Sećate se onih zagonetki koje su zahtevale da manevrišete tako da ubacite malu srebrnu lopticu u rupu? Puzle se uglavnom sastoje od komadića plastike veličine dlana napravljene u raznim oblicima, koje možete da birate kada krenete da igrate Lavirint. Pored različitih puzla, možete da napravite i svoj put prema izlazu iz lavirinta, kao i da pozovete i do 4 igrača, sa kojima se požete povezati putem Wi-Fi signala ili Bluetooth-a.

5. Animal Chess 2 (Životinjski šah 2) – Životinjski šah 2 je iPad-ova adaptacija kineske igre Dou Shou Qi-or “igre duela životinja”. Lako se igra, a životinjski motiv je napravjen tako da zabavi i one najmlađe. iPad verzija ima opciju igranja za dva igrača, sa biranjem nivoa teškoće igranja.

6. Harbour Master HD (Master luke HD) — Igre gde se crta putem linija deluju skučeno na iPod Touch-u ili na iPhone-u, ali Harbour Master HD je dizajnirana tako da odlično izgleda na iPad ekranu.

7. GodFinger (Sim kraljevstvo) — Ova besplatna “sim” igrica izaziva vas da izgradite carstvo iz kamene zemlje. Vi transformišete planetu, manipulišete vremenom, čuvate vaše predmete od napada i pomerate ih po planeti.

8. New York 3D Rollercoaster Rush HD (Trka fantazije) – Manevrišite rolerkosterom koji se proteže ulicama Njujorka. Izbegavajte zamke, ili gledajte kako vozači umiru jezivom smrću. Zapravo, New York 3D Roller Coaster Rush HD veoma podseća na epizodu crtanog filma Phineas & Ferb, osim što ova igra nudi više strašnih scena smrti.

9. Sarien Collection (Retro Sierra avanturistička igra) — Ako ste svoju mladost potrošili na igranje poznatih avanturističkih igrica iz serije Sierra, obavezno morate da napravite sledeći korak i isprobate ovu igricu na vašem novom iPad ekranu. One su dostupne na ovoj veb prezentaciji, na kojoj se za vaš iPad nalaze dostupne verzije igrica: The Black Cauldron i Gold Rush.

10. Rhythm Racer 2 HD (Ritam trkač 2 HD) – Rhythm Racer 2 HD igrica predstavlja nam audio – vizuelno iskustvo koje je napravljeno specijalno za tablete koje smo pominjali ranije u tekstu (iPad, iPad 2). Igra kombinuje intenzivno trkanje sa muzikom u pozadini. Besplatna verzija igrice sadrži paket muzike, ali ako želite možete i da kupite prvoklasne pesme i kompletno uživate u ovoj HD igrici.


Milica Denić je PR menadžer, fotograf, dežurni serviser kompjutera u komšiluku i nepopravljiva kupoholičarka. Voli svoj alter ego, leto, country muziku, filmove, RPG igrice i jacobs 3 u 1. Trabunja o raznim temama na svom blogu. Njen moto je “In omnia paratus”

Editors choice