Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

10 najboljih modnih dokumentaraca

10 najboljih modnih dokumentaraca

1/3

Kada poželiš bolje da upoznaš neko vreme, neku zemlju, neku ličnost, obično posegneš za nekim dokumentarnim filmom kako bi zadovoljila svoju znatiželju. Dokumentarci su zaista inspirativni filmovi od kojih možeš mnogo toga naučiti, bez obzira na to da li voliš istoriju u bilo kom obliku ili ne, a još kada govore o tvojoj najvećoj ljubavi, modi, nemoguće je zaobići ih, zar ne? Zato, spremi kokice i ove nedelje uživaj u nekom od najboljih modnih dokumentaraca svih vremena.

“Dior and I”

Ovaj film je portret najpoznatijeg belgijskog dizajnera Rafa Simonsa u trenutku kada je proživljavao najvažniju ulogu u svojoj karijeri – kada je bio kreativni direktor modne kuće Dior. Film prikazuje prvih osam nedelja njegove modne “vladavine” i nastajanje njegove prve couture kolekcije ispunjene neverovatnim kreacijama!

“Mademoiselle C”

Ovaj dokumentarac prati životni put Kerin Roitfeld, bivše glavne i odgovorne urednice francuskog izdanja magazina “Vogue” nakon što je prestala da obavlja ovu značajnu funkciju. Ipak, ona tu nije stala već je ubrzo postala deo novog magazina “CR Fashion Book” i baka po prvi put Romi Nikol.

“Diana Vreeland: The Eye Has to Travel”

Lisa, supruga Dijaninog unuka Aleksandra, ispričala je priču o čuvenoj modnoj urednici i to ne samo u vidu njenog doprinosa modi, već se dotakla i njenog ličnog života, njenih problema i nesigurnosti. Lisa je koristila trake koje je Diana lično snimila kako bi napisala svoju biografiju “D. V.”, ali je i razgovarala sa ljudima koji su je poznavali.

Editors choice