10 osobina koje muškarci vole kod žena

10 osobina koje muškarci vole kod žena

05. Avgust

Svi muškarci su drugačiji i kod suprotnog pola cene i vole drugačije stvari. U većini slučajeva, želje muškarca zavise od toga u kakav šablon uklapa svoju “Pravu”, devojku, buduću suprugu ili jednostavno samo nekoga s kim će provesti subotu veče. Čitajući o njima tu i tamo, slušajući o tome na radiju, analizirajući svoje prijatelje i, na kraju krajeva, gledajući američke ljubavne  filmove,predstavljam vam deset osobina koje Oni najviše cene i vole kod nas žena.

tumblr ll3r68NXnC1qg9h6yo1 500 10 osobina koje muškarci vole kod žena

Samopouzdanje

Dečaci vole žene koje zrače samopouzdanjem. Svaki od njih će se okrenuti za onom koja u sobu ušeta sa osmehom, kako na licu, tako i u očima. Žene koje se osećaju dobro u svojoj koži ne haju za komplimente na račun svog fizičkog izgleda, svesne su svoje lepote i privlačnosti. Muškarci smatraju da je lepo imati u blizini devojku koju će “spasiti” svojom izjavom ili komplimentom i time joj ulepšati dan, ali imati u svojoj blizini nekog kome konstantno treba pružati podršku može postati zamarajuće.

Smisao za humor

Niko ne želi da bude u vezi sa nekim ko je uvek ozbiljan. Momci obožavaju devojke koje se smeju njihovim šalama, pa i u slučajevima kada su one i više nego glupe. Vole da su u društvu devojke koja prihvata šalu na svoj račun, a ne onih koje ne znaju da uživaju u trenucima kada su sa njim i na sve gledaju tragično. Dokazano je da su devojke koje imaju smisao za humor muškarcima privlačnije od onih koje u tu grupu ne spadaju.

Uvek doterana

Iako tvrde da nije sve u fizičkom izgledu, većina njih će uvek pre primetiti devojku koja je doterana od one koja to nije. Oni vole kada su devojke ženstvene, otmene i kada vode računa o svom izgledu. Interesantno je da se u društvu takvih devojaka momci uvek osećaju muževnije. Nijedan muškarac ne voli da ima pored sebe devojku koja ne vodi računa o svojoj kosi, noktima i izgledu uopšte.

Nezavisna

Kada ovu reč izgovorim na engleskom prvo pomislim na pesmu “Miss Independent”. I u životu je, manje-više, kao u toj pesmi. Muškarci vole žene koje svoj život drže pod kontrolom. I to ne samo kada govorimo o poslu, već i o prijateljima. Devojka koja zna šta je isplaniran dan, koja, što bi se u žargonu reklo, “ima život” je upravo ona sa kojom će muškarci poželeti da budu. Svakim svojim gestom će se truditi da postanu deo njenog sveta.

Puna razumevanja

Njima treba neko da ih uvek razume, neko ko neće stalno da zvoca. Devojka puna razumevanja je ona koja prihvati momka upravo onakvog kakav on jeste. Iako se suprotnosti privlače, muškarci su ti koji od žena traže da poštuju njihove “vrline” i da prirodno prihvataju svoje sličnosti i razlike. Oni traže devojku koja će ih ceniti zbog svega što jesu.

Iskrenost i lojalnost

Naravno da kraj sebe želi ženu koja neće lagati i koja će mu biti uvek odana. Potrebna mu je sigurnost da njegova draga neće flertovati sa njegovim najboljim prijateljem samo minut nakon što on napusti sobu. Da li je danas vernost precenjena? To je tema za novi članak. Momcima je potrebna devojka koja će stajati uz njih uvek i bez obzira na sve. Kada pogledamo na broj raskida i razvoda u poslednje vreme, ne treba da nas iznenadi što se i ovakva osobina ceni kod jednog i drugog pola.

Zrelost

Koliko god oni bili detinjasti, od žena traže suprotno. One su te koje uvek treba da postupaju odgovorno i zrelo, a to podrazumeva da se, između ostalog, oblače u skladu sa svojim godinama. Isto tako, neophodno je da uvek stanu iza svojih postupaka, a samim tim i to da su baš njega odabrale za svog gospodina Pravog.

Easy going

Devojka iz susedstva je uvek ona na koju momci “padaju”. To je devojka koju će rado povesti kući i upoznati je sa svojom porodicom i devojka sa kojom će se uvek dobro provoditi. Momke oduševljavaju devojke koje se ne plaše da pokisnu na kiši, umrljaju svoju šminku, kao i one sa kojima uvek mogu lako da se dogovore.

15701218 3Al0KU0H c 10 osobina koje muškarci vole kod žena

Brižne

Mali gestovi kao što su: kuvanje za njega, peglanje košulje ili sočan poljubac su samo neki od načina kako da mu ugodite. Oni uživaju u vašoj pažnji i, verovale ili ne, primećuju sve sitnice koje uradite za njih, ali u isto vreme žele da imaju svoj prostor i vreme pa vam savetujem da u toj pažnji i brizi ne preterujete.

Podrška

Ne, oni bez vaše podrške nisu potpuni. Posebno ako sa vama žele da ostvare dugu vezu. Potreban im je neko da ih sasluša i da bude oslonac kada zatreba. Neko ko će muškarcu pružiti objektivan savet i pomoći mu da reši svoj problem je neko ko je njima jednostavno potreban.

I, kako to obično biva, meni su oni uvek enigma. Žele podršku, ali ne žele drugu mamu, žele vernost ali je ne pružaju, žele nezavisnu ženu tj. nekoga ko će da ih izdržava. Pa bi hteli jednu ozbiljnu, pa duhovitu, a može i zgodnu, ali samo za njega. I dok im ugodite, možete da napišete roman. Uživajte u svom.


Dragana Katić je student prava, autor bloga Fashion Dreams and Things i ljubitelj starih holivudskih filmova. Voli istoriju, modu i svoje prijatelje. Sve ono što smatra da je lepo ušuškava na stranice svog bloga.