Posle svetske premijere u Berlinu i Parizu, u prisustvu velikog broja ličnosti iz javnog života i novinara, na stazi Nacionalne vozačke akademije – NAVAK prezentovana je sedma generacija Golfa.

druga 200 km/h: Najbolji Golf ikada

Sa svečanog otkrivanja novog modela

Gosti Volkswagena, među kojima su bili i popularna glumica Danina Jeftić, voditelj Dragan Marinković Maca, i pevač Igor Lazić Nigor isporobali su novi Golf. Svi su se složili da je nova “Golf sedmica” najbolja do sada.

U odnosu na stari model sve je redizajnirano: od šasije i pogona u unutrašnjosti – ali i celokupni informacioni sistem i sistem zabave, kao i novi pomoćni sistemi.

Dizajn novog Golfa u velikoj meri zasnovan je na prethodnoj generaciji ovog modela. Zaobljene linije na novom Golfu postale su oštrije i blago četvrtaste. To se najbolje uočava na prednjem delu automobila, farovima, haubi i krillima. Slično je i sa zadnjim branikom i stop svetlima. Novi detalj primetan je kod odvojenog trouglastog komada stakla na prozoru prednjih vrata, koji se nalazi tamo gde se na automobilima starijih generacija nalazilo leptir-staklo.

prva 200 km/h: Najbolji Golf ikada

Događaj je obeležilo i prisustvo ljupke glumice

Osnovni Trendline paket je prilično bogat standardnom opremom: klima uređaj, podizači prozora, ukrasni metalik-detalji, novi multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, kožom obloženi upravljač, sistem za detekciju umora kod vozača, ESP kao i još mnogo toga.

U srednjem paketu Comfortline, dostupani su izmedju ostalog: tempomat, board-kompjuter plus, 15 inčne alu felne, lumbalna podrška na prednjim sedištima i drugo.

Najviši Highline paket, standardno donosi luksuzne dodatke i vrhunsku opremu, kao što su multifunkcionalni volan, ambijentalno osvetljenje, ukrasni detalji od hroma, 16 inčne alu-felne, i kvalitetne Alcantara materijale u enterijeru.

probna 200 km/h: Najbolji Golf ikada

Sa probne vožnje

Novi Golf je brži, jači, veći i udobniji. Dovoljno da postane – najbolji Golf ikada!

Editors choice