Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

200km/h: Ferrari vs. Lamborghini

200km/h: Ferrari vs. Lamborghini

Pitanje oko kog, već decenijama, ljubitelji superautomobila lome koplja i nikako ne mogu da se slože je: “Ko ih pravi bolje, Ferrari ili Lamborghini?” Oba tabora imaju svoje argumente i kontraargumente za tvrdnju zašto je “Konj koji se propinje” bolji od “Razjarenog bika” i obratno. Ipak, pravi i konačni odgovor na večno pitanje verovatno nikada nećemo dobiti.

178 200km/h: Ferrari vs. Lamborghini

Koji želite, crveni ili žuti? Možda, ipak, oba?

Oba brenda potekla su sa Apeninskog poluostrva i predstavljaju ponos italijanske auto-industrije. Stariji brat, Ferrari, nastao je 1947. godine, kada je Enco Ferari (Enzo Ferrari) napravio model 125 S i stavio svoje ime na njega. Od tog vremena, pa sve do danas, iz fabrike su izašle desetine prelepih modela, stvorivši jedno od najcenjenijih imena kada su sportski automobili u pitanju.

272 200km/h: Ferrari vs. Lamborghini

Prvi Ferrari na stazi i u zasluženoj penziji

Nešto mlađi, Lamborghini, nastao je 1963. godine kada je bogati industrijalac i proizvođač traktora, Ferućio Lamborgini (Ferruccio Lamborghini), nezadovoljan performansama svojih automobila marke Ferrari, odlučio da napravi sopstvenu sportsku mašinu. Za konstrukciju motora pobrinuo se jedan od nekadašnjih inženjera iz suprotnog tabora, a spoljašnji izgled modela 350 GTV osmislili su dizajneri koji su već radili za Maserati i Ferrari.

364 200km/h: Ferrari vs. Lamborghini

Trka može da počne - Lamborghini 350 GTV

Pre svega sportski automobili, uz sav napredak tehnologije i dizajna, Ferrari i Lamborghini ostali su izuzetno neudobni za vožnju. Modeli ovih automobila važe za statusne simbole i skup hobi bogatih kolekcionara. Oštra konkurencija i želja za održanjem tržišta učinili su da današnji vlasnici ova dva brenda – Fiat i Volkswagen – razmišljaju o proizvodnji konvencionalnijih vozila koja će zadržati prepoznatljiv sportski duh. Ferrari je to već učinio sa modelom FF, a Lamborghini je najavio prezentaciju svog najnovijeg modela na predstojećem auto-salonu u Pekingu.

460 200km/h: Ferrari vs. Lamborghini

Ferrari FF. Čeka se odgovor Lamborghinija


Željko Marjanović U konstantnoj potrazi za Nedođijom, večiti dečak, sanjar, optimista. Nepokolebljivo uveren da će osmeh spasiti svet.

Editors choice