Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

3 u 1: Istine, božanstvenost i tajna

3 u 1: Istine, božanstvenost i tajna

Ostale tekstove iz serijala “3 u 1”, možete pogledati ovde.

“Derviš i smrt”, Meša Selimović

Mesa Selimovic Dervis i smrt 8 3 u 1: Istine, božanstvenost i tajna

"Trebalo bi izbrisati prošlost sa svakim danom što se javi"

Svim ljubiteljima domaće književnosti dobro poznata knjiga, predviđena za čitanje još u srednjoj školi. Bez obzira na potencijalnu zrelost sa tih osamnaest godina, delovala nam je i nerazumljivo. Ipak, kao što se glavni lik ove knjige, Ahmed Nurudin, od korice do korice preispitivao, tako će vas isti taj čovek naterati da ovu knjigu pročitate nekoliko puta. Svaki put ćete otkriti novu istinu o životu i ljudima. Sa četrdeset godina mislite da ste zaokružili ciklus sazrevanja. Ahmed Nurudin, njegov prijatelj Hasan i ostali protagonisti, pokazaće vam da se i tada može desiti da ne znate ko ste, krenete u potragu za sobom, i jednom otkrijete sve svoje želje, strahove, mane i vrline.

“4”, Beyonce

Poslednji studijski album mlade mame i sjajne žene. Pevačica bez velikih turbulencija u svojoj karijeri još jednom je pokazala sa koliko emocija pravi i peva pesme. Svaka od pesama ovog albuma zauzimala je mesto u vrhovima muzičkih top lista. Gledajući njene spotove i slušajući lagane i pozitivne tonove bez obzira na to gde se i sa kim nalazite, možete da plačete i da se smejete istovremeno. Ona osvaja vaša srca na prvi pogled i prvi zvuk.

“Čitač” (The Reader)

reader11 3 u 1: Istine, božanstvenost i tajna

Govorim, pišem, čitam. Ili samo govorim?

Film snimljen prema istoimenoj knjizi Bernarda Šlinka (Bernhard Schlink). Kejt Vinslet (Kate Winslet) i Ralf Fajns (Ralph Fiennes) u glavnim ulogama vodiće vas kroz priču koja u prvom delu možda krši moralne vrednosti, ali pred sam završetak iznenađuje i one koji misle da su dobri u predviđanju raspleta. Ukoliko vas zanima koliko dugo je neko sposoban da živi sa tajnom i šta je sve spreman da zbog nje uradi, saznaćete ukoliko uz svoj primerak filma prošetate kroz period od Drugog svetskog rata, pa sve do bliže prošlosti.


Ivana Vukić se školuje za posao novinara. Jedna je od retkih koja obožava svoju buduću profesiju. Ne može da zamisli dan bez ljubavi, dragih ljudi, svog hrčka i fakulteta. Nadahnjuje je muzika Yann-a Tiersen-a, drame Biljane Srbljanović i dokumentarci. Želja joj je da jednog dana osnuje humanitarni fond i da stekne toliko iskustva kako bi definisala životnu filozofiju poput one Meše Selimovića u knjizi “Derviš i smrt”. “Čovek je proklet i žali za svim putevima kojima nije prošao.”

Editors choice