5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

3 u 1: Trip-hop, apsurd i efekat leptira

3 u 1: Trip-hop, apsurd i efekat leptira

“Mezzanine”, Massive Attack

Teško je izdvojiti jedan album engleskog trip-hop sastava Massive Attack, ali “Mezzanine” se ipak ističe. Već sa prvom pesmom “Angel” bivate uvučeni u mračnu i melanholičnu atmosferu, koja je prisutna sve vreme. Ovaj album nosi sa sobom sve – savršeni ritam svake pesme propraćen dobrim vokalima i tekstovima koji vas proganjaju. Ostali hitovi sa ovog albuma koje vredi poslušati su “Teardrop”, “Risingson”, “Inertia Creeps” i “Dissolved Girl”.

“Stranac”, Alber Kami

slika18 3 u 1: Trip hop, apsurd i efekat leptira

"Shvatio sam tada da bi čovek koji je živeo samo jedan dan mogao bez muke 100 godina provesti u zatvoru. Imao bi dovoljno uspomena da mu ne bude dosadno"

Ukoliko ste ovu knjigu izbegli u srednjoj školi jer vas je mrzelo da čitate lektiru, možda je sada vreme da joj date šansu. Francuski pisac i dobitnik Nobelove nagrade Alber Kami (Albert Camus) u ovom delu iznosi svoju teoriju apsurda. Glavni lik Merso je antijunak i nosilac ideje apsurda svojom ravnodušnošću prema životu i onome što se dešava oko njega, što ga na kraju i odvodi u zatvor. Interesantna knjiga koja vas neće ostaviti ravnodušnima, a onome kome se svidi ostaje jedna od omiljenih.

“Efekat leptira” (The Butterfly Effect)

slika27 3 u 1: Trip hop, apsurd i efekat leptira

''Sitnica, kao što je pokret krila leptira na jednom mestu, može da izazove tajfun na drugom kraju sveta''

Evo prilike da vidimo Eštona Kučera (Ashton Kutcher) u jednoj drugačijoj ulozi, van komedija i humorističkih serija. Neću vam otkrivati o čemu se radi u ovom naučnofantastičnom trileru da ne bismo kvarili zabavu. Ono što treba da znate jeste da je ovaj film prava vožnja rolerkosterom, koja vas drži u neizvesnosti do samog kraja, a kada dođe kraj – verovatno ćete hteti da se “provozate” još jednom u skorije vreme.


Jovana Radojčić često ume da se zanese u sanjarenju i isključi iz stvarnog sveta. Mašta da proputuje ceo svet, voli modu, knjige, film i fotografiju. “Style is knowing who you are, what you want to say and not giving a damn.” – YSL

Editors choice