Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

6 proverenih saveta za negu suve kože

6 proverenih saveta za negu suve kože

Ukoliko je vaša koža suva i sklona crvenilu i iritaciji, sve što želite je brzo olakšanje. Iskustva su pokazala da kreme za lice nisu rešenje samo po sebi. Na stanje kože imaju veliki uticaj i način čišćenja kože, vremenski uslovi, ishrana, pa čak i odeća. Isprobajte ovih 6 delotvornih saveta.

Merz slika suva koza 6 proverenih saveta za negu suve kože

Toplo da, vruće NE
Dermatolozi upozoravaju da je tuširanje vrućom vodom uz puno pare loše za suvu kožu, iako prija u hladnim zimskim mesecima. Vruća voda uklanja i prirodne masne materije sa površine tela koje sprečavaju prekomerni gubitak vlage i održavaju kožu glatkom i vlažnom. Savetujemo nešto nižu temperaturu vode i kraće tuširanje uz nežno posušivanje kože.

Lagano čišćenje kože
Preporučuje se čišćenje kože proizvodima sa niskim sadržajem sapuna. Proizvodi sa mirisnim i antibakterijskim supstancama jako iritiraju, posebno suvu kožu. Dermatolozi savetuju korišćenje sredstava sa većim sadržajem ceramida (masne materije koji grade spoljašnju barijeru i zadržavaju vlagu u koži). Sintetski ceramidi nadoknađuju prirodne, čiji se sadržaj na površini kože starenjem smanjuje.

Pametno brijanje
Brijanjem se osim dlaka uklanjaju i prirodne zaštitne masne materije. Najbolje vreme brijanja je posle tuširanja kada su dlake mekše i savitljivije. Uvek koristite kremu ili gel za brijanje uz povlačenje u pravcu rasta dlake. Nedovoljno oštar žilet dodatno iritira kožu. Pre prve upotrebe, alkoholom dezinfikujte žilet.

Zimski period i nega kože
Hladan vazduh podjednako kao i suv vazduh uzrok su suve kože u zimskim mesecima. Grejanje uklanja vlagu iz vazduha i čini vašu kožu “žednom”. Pronađite uvek način za povećanje vlažnosti vazduha u prostorijama do idealnog nivoa od 50%.

Pravilno oblačenje
Preko leta je važno da koža ne bude direktno izložena suncu u određenom periodu, a tokom zime je bitno da se koža ne pretopljava, i savetuje se slojevito oblačenje, koje sprečava preznojavanje i pregrevanje.

Ishrana
Pravilan unos vitamina, minerala i drugih hranljivih materija tokom zimskog perioda je posebno važno zbog povećanja odbrane organizma od bakterijskih i virusnih infekcija. Ne treba zaboraviti da se koža hrani dopremanjem hranljivih materija putem krvi, iznutra. Vitamini A, C i E, gvožđe i cink su svakodnevno neophodni za pravilno formiranje ćelija kože. Omega-3 i omega-6 masne kiseline, ekstrakt zelenog čaja, koenzim Q10 su aktivni elementi koji se dodatno savetuju zbog očuvanja vlage kože, pojačanja njenih odbrambenih sposobnosti i prevenciju crvenila, iritacija i ekcema.

Merz slika kutije kapsule 6 proverenih saveta za negu suve kože

Dijetetski proizvod Merz Spezial kapsule za kožu  je uspešan u prevenciji i tretmanu suve kože. Nauka nam u ovom slučaju pomaže da brz način života ne bude smetnja pravilnoj ishrani organizma koji rezultuje lepim izgledom.

Editors choice