1/3

Doslovno svaki put kada pročitam dobru knjigu ili pogledam dobar film, pa čak i kada na Instagramu vidim zanimljivu fotografiju, ja pomislim – hoću i ja tako! Kako su se oni toga setili, a ja nisam? Ma, hoću da smislim nešto još bolje, hoću da budem kreativnija od njih svih zajedno! U istom si sosu? Evo nekoliko naučno dokazanih načina koji ti mogu pomoći u tome da budeš kreativnija i sve oboriš sa nogu svojim idejama!

Priguši svetlo

Ne znam kako ti, ali kada sam ja u mraku ili sa prigušenim svetlom koje mi ne da da vidim baš svaki kutak sobe, počinjem da zamišljam svašta! Da, tripujem se, ali to stanje svesti mi savršeno dokazuje istraživanje koje je pokazalo da se kreativnost lakše rađa i podstiče kada radiš uz prigušeno svetlo jer tada tvoje misli uvek beže u maštu. Dakle, sledeći put kada ti je potrebna neka dobra ideja – samo se povuci u mrak!

Napravi nered

Kao bolesno pedantna u ovo mi je teško da poverujem, ali su me istraživanja razuverila – sproveden je eksperiment sa osobama koje su radile u neredu i koje su radile u potpuno sređenom okruženju i obe grupe ispitanika su imale jednak broj ideja, samo što su oni “neuredni” imali mnogo bolje i kreativnije ideje! Dakle, nemoj da trčiš da pospremiš baš svaki kutak svog radnog stola, neka se stvari kovitlaju baš kao i tvoje misli i ideje!

blog1 1 7 dokazanih načina koji će ti pomoći da budeš kreativnija

Editors choice