Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Advent u Zagrebu 2014.

Advent u Zagrebu 2014.

Otkrijte zašto je u vreme adventa u Zagrebu sve više turista i upoznajte njegovu idiličnu stranu priče s osmišljenim tematskim programima, što se odvijaju na mnogim trgovima i ulicama u širem središtu grada. (više podataka ovde).

advent u Zagrebu 1 Advent u Zagrebu 2014.

 U vreme adventa Zagreb živi u posebnom ozračju i jednostavno ga morate doživeti. U to vreme svake godine i sve više turista za svoje odredište bira Zagreb, u kojem vas čeka zabava bukvalno na svakom koraku. Advent u Zagrebu tradicionalna je manifestacija koja svojim bogatim programom, građanima grada Zagreba i njegovim brojnim gostima želi stvoriti što lepši predblagdanski ugođaj – dočarati lepotu dolaska kao i radost samog Božića.

Centralna događanja s prigodnim muzičkim programom započinju paljenjem prve adventske sveće na glavnom Trgu bana Josipa Jelačića, kao i u obližnjem parku Zrinjevac. To, ujedno, predstavlja i svečano otvaranje dve manifestacije – Advent na Trgu bana Josipa Jelačića te Advent na Zrinjevcu.

advent u Zagrebu 2 Advent u Zagrebu 2014.

U znaku praznika biće i mnogi drugi trgovi i ulice, svaki sa svojom pričom i programima prilagođenim različitim ukusima, a nabrojaćemo samo neke:

• Artomat  – sajam nekonvencionalnih umetničkih predmeta na Trgu žrtava fašizma spaja kreativce iz različitih područja, a na ovome se izuzetno posećenom prodajnom sajmu za posetitelje organiziraju besplatne radionice na kojima mogu naučiti kako izraditi umetničke predmete

• Fuliranje kod uspinjače – kulturno-zabavni program u Tomićevoj ulici s bogatom trgovačkom i gastronomskom ponudom. Program je dobio naziv po poznatom liku iz jednog od najgledanijih hrvatskih filmova, ljubavnoj komediji „Tko peva zlo ne misli” gospodinu Ernestu Fuliru, kojeg je u ulozi kavalira što svojim gestama osvaja srca dama, ali kasnije dovodi i do raznih ljubavno-familijarnih zapleta, maestralno utelovio veliki hrvatski glumac Relja Bašić, a on je i kum ovom projektu.

• Žive božićne jaslice – ispred Katedrale, glumci amateri utelovljuju Svetu obitelj

• Europski Advent (AdvEUnt) – nova pešačka zona strogog centra grada nudi adventski sadržaj, uz prigodnu prodaju suvenira i šarenih božićnih ukrasa, ugostiteljsku ponudu i večernji muzički program

• Klizalište Tomislavac – u jednom od najlepših zagrebačkih parkova uz biranu ugostiteljsku ponudu, kulturni i muzički sadržaj

advent u Zagrebu 3 Advent u Zagrebu 2014.

• Božićni sajam na ulicama – tradicionalni Božićni sajam u ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića nudi prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire koje su izradili zagrebački obrtnici, likovni umetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda

Tu su još i zanimljive ture uz večernji obilazak grada, gde ćete upoznati stare adventske običaje Zagreba na malo drugačiji način i u njima aktivno učestvovati. Biće tu još mnogo drugih interesantnih sadržaja i čarobnih programa, ali njih morate sami otkriti i doživeti, jer Zagreb u adventsko vreme živi u posebnoj atmosferi.

Od 12.12.2014. godine dva puta dnevno za Zagreb možete stići avionom iz Beograda (AirSerbia).

Detaljne informacije sa programima možete pronaći na linku.

 Advent u Zagrebu 2014.

Editors choice