Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

AIESEC: Ja biram prijateljstvo. A ti?

AIESEC: Ja biram prijateljstvo. A ti?

Studentska organizacija AIESEC organizuje konferenciju Global Youth Voice koja će označiti početak projekta “Život bez granica”. Otvaranje će biti smešteno u Ustanovi kulture Palilula (Scena “Stamenkovic”), 6. jula, sa početkom u 10 časova. Učesnici će kroz panel diskusiju na temu “Kako međuetnički konflikti nastaju, a kako prestaju” moći da razgovaraju sa predstavnicima nekoliko nevladinih organizacija o nedostatku tolerancije i pojavi diskriminacije. Delegati će, kroz interaktivne radionice “World perspective” i “Lead the idea”, imati priliku da osmisle konkretne akcije za rešavanje ovakvih problema, koji su sve češća pojava u našem društvu. Prijave za učešće na konferenciji vrše se putem linka.

– Drugi put zaredom organizujemo “Život bez granica”. Tim povodom u našu zemlju je stiglo preko 80 studenata iz 15 zemalja sveta. Nakon otvaranja, oni će biti podeljeni u osam gradova (Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Valjevo, Zrenjanin, Kraljevo i Jagodina) gde će sa članovima naše organizacije i srednjoškolcima raditi na razvijanju svesti mladih da, iako smo različiti po mnogim kriterijumima, zajedno možemo da uradimo sjajne stvari. Ti mladi ljudi iz Srbije i iz inostranstva će za nekoliko godina činiti nosioce našeg društva i veoma je važno da svi shvatimo da je jedini način da se naša društva razvijaju – regionalna saradnja na ekonomskom, diplomatskom i bilo kom drugom planu, a da međuetnički konflikti samo koče i usporavaju taj proces koji vodi ka tome da svi zapravo živimo bolje. – izjavio je predsednik AIESEC-a u Srbiji Aleksa Nikolić.

– Drugog dana otvaranja, 7. jula, ispred Ušće Shopping Center-a posetioci će imati priliku da upoznaju svoje vršnjake iz drugih zemalja koji će predstaviti svoje kulture kroz hranu, muziku i običaje i uvere se da mi ipak možda i nismo toliko različiti i da svi volimo da se družimo i zabavljamo. – zaključuje Aleksa.

aiesec official short logo 11 AIESEC: Ja biram prijateljstvo. A ti?

Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno-odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj

Godina 2013. je godina tolerancije po Ministarstvu omladine i sporta. U skladu sa tim AIESEC želi da podstakne naše srednjoškolce i studente da aktivno učestvuju u rušenju predrasuda koje su ustaljene u našoj zajednici. Cilj projekta “Život bez granica” je da motiviše mlade u Srbiji da razmišljaju o nekom lepšem okruženju i mirnijoj budućnosti.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u 117 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno-odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Editors choice