5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Aj em Nepismen

Aj em Nepismen

Šalje mi frajer poruku sa forom: “Ćao, ja sam bijo tu sa drugarem, vido sam te, slatka si mlogo, pa sam uzo tvoj broj”. Odgovorila sam mu: “Upravo sam doživela transfer blama. Je l’ si ti nekada išao u školu? Ili je to prirodni talenat?” Odgovorio mi je: “Xixxixxi misiš na to što sam šarmantan tako? To odgovara mojoj gestikulaciji, a pravo da ti kažem, frekvencija, oseti se to, vidim da si ti pametna cura, odma si to primetila.” Posle te poruke, promenila sam broj.

Dečki, nemojte me napadati zbog uvoda, ni Nepismenke neću poštedeti, ne brinite. Dakle, govorimo o pismenosti, tj. nepismenosti. Koliko puta ste doživeli da vam priđe ili da upoznate fizički gotovo savršenu osobu, a kada progovori sruši vam sve iluzije i nade koje su bile veličine njujorškog nebodera?! Mnogo puta, znam.

Ne znam za vas ali ja ne mogu da shvatim kako neko može da ne zna razliku između je l’ i jer, bi i bih. Izražavanje ne treba da bude hirurški tačno, ali to su neke osnovne stvari koje moraju da se znaju. Zašto je to postalo nebitno? Zašto je danas popularno biti nepismen? I zašto im pobogu neko ne kaže da su idioti? Ne, nije pregrubo rečeno. Evo ja ću da vam kažem! Smatram da je svako ko ne poznaje svoj maternji jezik, pa se time još i diči – idiot.

Slika126 Aj em Nepismen

Shxta rechxi, a ne pustiti suzu radosnicu

Jedino opravdanje za toliku nepismenost je to ako ste odrasli u mestu u kome nema škole i da niste imali uslova za život i školovanje, svaki drugi razlog ne dolazi u obzir. Sada ćete vi reći: “Šta ako je neko prirodno glup?” Ko ga jebe ako je glup, i tu glupost treba pravilno napisati i izgovoriti. Hajde da pretpostavimo da u prošlosti niste mogli da se školujete. Pa ko vam je rekao da je sada kasno da to učinite? Nikada nije kasno, sramotno je to što ne poznajete svoj jezik, a ne ako odete na doškolovanje ili nešto slično.

Drage devojke, to što ste lepe i moderne nije dovoljno, verujte mi na reč. To što vi imate, nije dovoljno. Inteligencija i obrazovanje se ne vide na prvi pogled, inače, da se vide, ne postoji garderoba ili modni trik koji bi pokrio te nedostatke. Mogle biste da pročitate nešto, a da nije “Kako mu ga dobro popušiti u tri poteza”. Ne možeš da budeš “riba” ukoliko ne znaš ko je Dostojevski, Ivo Andrić, Desanka Maksimović ili ako ti je omiljena knjiga uputstvo za upotrebu mašinice za depilaciju. Ne možeš, nikada, ne u ovom univerzumu.

Dragi dečaci, lepo je to što vodite računa o svom telu, što ste Bože moj Apoloni sa tamo nekom brojanicom koja se vijori nad vašim bujnim i depiliranim grudima dok u ekstazi koja je u narodu poznata i kao “znojavi majmun”, skidate košulju. Niste nikad pomislili na to da i um treba nabildovati? Zaboravili ste osnovne stvari i mislite da je dovoljno to što ne možete da prođete na vrata? Wrong! Vaši mišići rastu, a vas um izumire, i od raznih dodataka koje gutate – između ostalog. Ne možeš da budeš “frajer” ukoliko ne znaš elementarne stvari u komunikaciji, ne možeš, ako ne znaš osnovna pravila ponašanja i ako nemaš manire, ne možeš, ne u ovom univerzumu.

Izvori fotografija: dizajnzona.com, Vukajlija


Vesela veverica – krije identitet jer je to kul. U slobodno vreme je manijak i alkoholičar i stidi se toga. Manekenka da bude, samo to.

Editors choice