Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Alternativa – put kojim se sve češće ide: Demistifikacija energije (1. deo)

Alternativa – put kojim se sve češće ide: Demistifikacija energije (1. deo)

Posežemo za pojmom energije, nemajući pojma o tome šta je energija. I imamo pravo na to, jer je stvar potpuno ista kao sa ljubavlju – nemamo pojma šta je ljubav, ali dobro znamo da je u nama i da smo mi u njoj.

Kako znamo? Osećamo. Intuitivno i telesno.

Da li je to dovoljno da bismo nešto znali?

Naravno da jeste.

Samo što smo uglavnom nepoverljivi prema sopstvenim izvorima saznavanja, jer smo naučeni da pojam znanja identifikujemo sa naučnim i akademskim znanjem.

Međutim, alternativno znanje, svest o energiji, intuicija, telesna inteligencija osvajaju legitimnost počev od poslednje decenije 20. veka.

artworks 000033265676 m4khxh original Alternativa – put kojim se sve češće ide: Demistifikacija energije (1. deo)

Osećamo se radosno u društvu nekog ko zrači pozitivnošću

Pre polovine veka prosvećenosti, ono što je radila moja nana nazivali su nadrilekarstvom. Sada se to već odavno zove alternativna medicina, a 18 oblasti (među kojima su akupunktura, rei-ki, joga, homeopatija…) predstavlja zvanično priznate metode lečenja i rehabilitacije, koje obavljaju terapeuti sa sertifikatom.

Alternativne metode se pretežno zasnivaju na normalizaciji energetskih tokova u telu, odnosno, znanju o tome kako energija kruži i vrtloži i kakve posledice organizam trpi kad je blokirana ili nepravilna.

Takođe, za poslednjih pedesetak godina odomaćio se pojam povezivanja sa sobom, koji isto tako podrazumeva svest o važnosti neprekinutih energetskih tokova, ali i psihološkog integriteta, emotivne stabilnosti i mentalne snage.

Holistički pristup zdravlju ljudskog bića, duhovnoj i fizičkoj ravnoteži, dobrobiti, razvoju i samoostvarenju tek je počeo da ostvaruje legitimitet, prodirući u zvanične stavove, akta i odluke institucija i ustanova, iako je holistička praksa veoma drevna.

Međutim, taj mali procenat zvaničnosti koji je alternativa osvojila jedan je od najznačajnijih putokaza na stazi evolucije – auto-putu opstanka čovečanstva.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice