Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ana Mirković

Ana Mirković

Ana Mirkovic Ana MirkovićWANNABE MAGAZINE: Kako je počela tvoja manekenska karijera?

Ana Mirković: Počela je jako neočekivano. Primetila me je Jelena Ivanović, skaut moje sadašnje agencije International Scouting Office, dok sam na Adi odmarala sa drugaricama. Ona mi je tada predložila nešto o čemu do tada nisam ni razmišljala, a to je posao modela sa svim dražima koje on nosi.

Šta je za tebe stil?

Stil je po mom mišljenju manifestacija naše ličnosti. Naš karakter, vaspitanje, maniri, način razmišljanja i stavovi, jasno se ogledaju kroz naše oblačenje i smelost u odabiru odevnih kombinacija.

Kako si izgradila svoj stil?

Dok sam bila mala, osnovna modna pravila mi je usadila moja mama, koja sam kasnije obogatila kroz život. Sada u kontaktu sa neverovatno kreativnim ljudima u modnom svetu, ne mogu da ostanem ravnodušna, te sam nadahnuta njima, postala mnogo smelija u uklapanju onoga što se na prvi pogled čini nespojivim.

Omiljena manekenka?

Definitvno, to je Jelena Ivanović, koja je pored planetarnog uspeha koji je ostvarila kao manekenka, ostala verna sebi, sa nogama čvrsto na zemlji, prijatna, ljubazna i neposredna, a u tome se ogleda veličina čoveka. Dodatni plus je njena ostvarenost i na porodičnom planu, što je u današnje vreme, priznaćete, jako retko.

Koliko ti vremena treba da se središ za izlazak?

Sa frizurom, šminkom i odabirom kombinacije, ne više od pola sata.

Koji je tvoj skriveni talenat?

Pošto smatram da svaka žena treba da bude samostalna, nezavisna i obrazovana, predano radim na sebi i u intelektualnom smislu, te sam danas student Pravnog fakulteta u Beogradu, paralelno sa mojom karijerom modela. Nagrada najbolje manekenke ovogodišnjeg Jacobs Fashion Selection-a, podjednako mi je draga kao i osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju u besedništvu, za koju malo ljudi zna.

Omiljeni sport?

Pošto se većina muškog dela moje porodice profesionalno bavi košarkom, prirodan je moj afinitet ka tom sportu. Posle neuspelog pokušaja u mlađim danima, shvatila sam da je košarka pregrub sport za mene, pa sam od tada samo na strani gledaoca.

Koji su tvoji dalji planovi?

U januaru putujem za Milano na 2 meseca, gde ću nastaviti da radim na mojoj manekenskoj karijeri. Velika mi je želja da se kao model ostvarim i van granica naše zemlje, te se nadam da ću je ostvariti u 2011.godini.

Omiljena hrana?

Iako sam zbog ovog posla osuđena da se brinem o ishrani, moram da priznam da sam veliki gurman. Volim da isprobavam razne ukuse, ali kao veliki tradicionalista, ništa mi nije draže od srpske nacionalne kuhinje. Ruke gore za sarmu!

Šta bi poručila našim čitaocima?

Budite jedinstveni, svoji i istrajte u svojim ciljevima. I ne zaboravite, za sreću su bitne male stvari!


Jovana Miljanović je, pre svega, veliki sanjar. Piše pesme, priče i svoj neobični blog. Oseća potrebu da uvek bude u toku sa najnovijim informacijama iz sveta – kako bitnim, tako i nebitnim. Živi za putovanja, druženje, modu, umetnost i ukusnu hranu. Omiljeni citat: “per aspera ad astra”. Spremna na sve da ostvari svoje snove.

Editors choice