Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Animirani petak: “Pepeljuga”

Animirani petak: “Pepeljuga”

Da je “Pepeljuga” (Cinderella) i te kako omiljena princeza u prilog govore mnoge ekranizovane priče, ali ipak, najlepša i najčuvenija jeste ona u kojoj je Dizni (Walt Disney) umešao svoj kreativni um i tako stvorio devojku koja predstavlja uzor mnogim mališanima.

Slika 1 Animirani petak Animirani petak: “Pepeljuga”

Magija koja prestaje tačno u ponoć

Devojka koja je omražena od strane ukućana, ali ipak vredna, požrtvovana i dobre duše, bila je glavna junakinja priče, koju su u svoj bogati stvaralački rad uvrstili Braća Grim (Brüder Grimm). Postala je simbol nemerljive lepote, a tu je i snalažljivost koju je pokazala prilikom isprobavanja staklene cipelice i tako postala supruga najpoželjnijeg neženje u zemlji. Bajka je napisana tako da se opiše Pepeljugin težak život, ali i prijateljstvo koje joj je pomoglo u najmračnijim trenucima. Čini se da je najgore momente morala da prođe kako bi na kraju doživela one najlepše.

Slika 2 Animirani petak Animirani petak: “Pepeljuga”

Cipelice koje su dizajnirane za Pepeljugu

Pepeljuga je okarakterisana kao dobra devojka, domaćica, sposobno i neiskvareno stvorenje, pomireno sa teškom sudbinom. Trpi zlu maćehu i bahate polusestre, izmučena i naviknuta na njihove bezočne hirove. Utehu pronalazi u snovima, prijateljima – svojim vernim životinjicama i anđeoskom glasu, glasu koji odiše nežnošću i toplinom. Njena uočljiva vrlina jeste borbenost za bolji život i nada sa kojom se budi svakog jutra.

Slika 3 Animirani petak Animirani petak: “Pepeljuga”

Nekome je život majka, a nekome maćeha

Kako to obično biva, kralj je u čast svog sina jedinca organizovao svečani bal na kome su se skupile sve elitne udavače, kako bi osvojile prinčevo srce. Sa druge strane, razočarana Pepeljuga ostaje kod kuće, tužna jer su joj sestre uništile haljinu za bal, ali opet, iznenađena, jer je zbog te čarolije, u koju je celog života verovala, stvorena najlepša haljina, bundeva kao kočija, najelegantnije cipelice i obećanje da će se vratiti kući pre ponoći, jer tada prestaje magija. Ispunila je sva očekivanja, očarala princa, očarala sebe shvativši da snovi postoje samo ukoliko verujete u njih.

Slika 4 Animirani petak Animirani petak: “Pepeljuga”

Ona je za njega postala i ostala posebna

Moderne Pepeljuge i dalje tragaju za gospodinom Savršenim. Ali, da li je sve tako idealno kao u ovoj popularnoj bajci? Pepeljuga je bila izuzetno hrabra odlučivši da se suprotstavi svima, samo da bi ispunila sopstvene snove, i pronašla je njega, tako jednostavnog, spremnog da pruži ljubav, saosećanje i želju da na najlepši mogući način provedu ostatak života. Pokušajte i vi da se ugledate na nju, ne tražite idealnu srodnu dušu, već nešto savršeno u nesavršenoj osobi koja stoji pored vas. Ili, koja će uskoro biti u vašoj blizini. Ne gubite nadu, ni Pepeljuga nije.

Slika 5 Animirani petak Animirani petak: “Pepeljuga”

Uz verne prijatelje sve deluje mnogo lakše

Slika 6 Animirani petak Animirani petak: “Pepeljuga”

Verujete li u večnu ljubav?

Prava na sve slike polaže © Walt Disney Pictures

Prethodne tekstove iz serijala “Animirani petak” možete pronaći ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel)

Editors choice