Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Anketa: Savršena knjiga za mesec avgust

Anketa: Savršena knjiga za mesec avgust

Vreli avgust je uveliko u toku, more, plaža i odabrano društvo. Dok se odmarate od celovečernjeg ludovanja po diskotekama, ispijate limunadu sa ledom u nekom debelom hladu, najbolje što može da vam popuni vreme jeste knjiga. Naši čitaoci vam predlažu naslove za ovaj mesec, na vama je samo da odaberete i uživate.

“Novi početak” (The Family Way) Toni Parsons (Tony Parsons) – priča o ljubavi, međuljudskim odnosima i životu na zabavan, ozbiljan, nežan i iskren način. (Ana, 21)

“Manje od tri” – Ivana Kuzmanović. Meni se ovaj roman dopada, jer je lagan i opuštajući. Može da posluži kao zabava u trenucima dosade, ali i da se preboli ljubav iz prošlosti. Što je najbitnije, vraća veru u ljubav. (Violeta, 22)

“Umeće ljubavi” (The Art of Loving) Erih From (Erich Fromm). Kratka, jasna i poučna. Ona mi je pomogla da shvatim šta je suština ljubavi, koje sve vrste ljubavi postoje i kako se one mogu ostvariti. Ovo je jedna od onih knjiga koju pročitate u dahu, ali se ubrzo ponovo vratite na nju, i nikad nije dosadno čitati je iznova. (Ana, 25)

Savršena knjiga za mesec avgust po mom mišljenju je “Majstor i Margarita” (Ма́стер и Маргари́та) Mihaila Bulgakova (Михаил Афанасијевич Булгаков). Ova knjiga je jedna od mojih omiljenih i uvek je toplo preporučujem, a kako se leto već bliži kraju vreme je da u ruke uzmemo neku ozbiljniju literaturu. (Jovana, 20)

Idealna knjiga za ovaj vreli letnji mesec jeste “Ljubav 14” (Amore 14) Federika Moće (Federico Moccia). Slatko štivo koje će vam na maštovit način pokazati jednu tinejdžersku ljubav, koja je bila prekinuta, a kasnije nastavljena i krunisana brakom i srećom koju samo zaljubljeni mogu razumeti. (Bojana, 21)

“Okorela zemlja čuda i kraj sveta” (Hard-Boiled Wonderland and the End of the World) Haruki Murakami (村上 春樹, Haruki Murakami), zato što – Murakami bre! (Ranko, 37)

foto Anketa: Savršena knjiga za mesec avgust

Zavalite se sa voljenim bićem u jednu ovakvu ležaljku i čitajte omiljenu knjigu

Pošto se leto polako ali sigurno približava kraju i svi krećemo u nove radne pobede, preporučujem biografiju legendarnog Stiva Džobsa (Steve Jobs) koju je napisao Volter Ajzakson (Walter Isaacson). Lekcije o inovacijama, liderstvu i vrednostima vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. (Miloš, 23)

“Kuća Bernarde Albe” (La casa de Bernarda Alba) je veliko ostvarenje španskog pisca Lorke (Federico García Lorca) koja opisuje pet neudatih, mladih žena koje su obespravljene i okovane zidovima sopstvene kuće. Postoji i film urađen po knjizi. Preporučujem prvo knjigu, pa film. Moj profa će umreti od sreće! (Milica, 23)

Knjiga… Neka bude “Da Vinčijev kod” (The Da Vinci Code), Dena Brauna (Dan Brown). To mi je omiljena knjiga, pročitala sam je još u osmom razredu osnovne škole i otad nisam pročitala ništa bolje! Zanimljiva, avanturistička, otkriva nešto što nismo imali prilike da učimo iz istorije u školi. (Ivana, 19)

Idealna knjiga za ove vruće dane je “Vragolije zločeste curice” (Travesuras de la niña mala) nobelovca Marija Vargasa Ljose (Mario Vargas Llosa). Roman je sigurno drugačiji od svega što ste ikada pročitali. (Darija, 20)

“Poslednji Hitlerovi dani” (The Last Days of Hitler) Hju Redvald Trevor-Ruper (Hugh Redwald Trevor-Roper). Jako zanimljiva knjiga vođena empirijskim zapisima o poslednjim danima najvećeg zlikovca XX veka, Adolfa Hitlera (Adolf Hitler). Ovaj roman se može svrstati u istorijske, jer je priča argumentovana na osnovu dokaza britanske i ruske obaveštajne službe. Knjiga se čita u jednom dahu i drži pažnju do poslednje strane. (Marko, 23)

Sofi Kinsela (Sophie Kinsella) “Imam tvoj broj” (I’ve Got Your Number), jer su sve Sofine knjige (pa i ova najnovija) savršeno letnje štivo. (Milica, 29)

“Majke mi bajka” i “Happy end” su knjige koje ćete pročitati od korice do korice za dva dana, vrcave, duhovite, lepršave, jedne od onih koje će vas nasmejati, ali i promeniti život u to budite sigurni, nakon ovih priča Mirjane Bobić-Mojsilović svaka će se žena zapitati… a vi otkrijte šta! (Ana, 24)

Dr Majkl Njuton (Dr. Michael Newton) “Sudbina duša” (Destiny of Souls) pošto me je jedna drugarica “zarazila”, a super je interesantno. (Ljilja, 52)

“Melem za žensku dušu” Džeka Kenfilda (Jack Canfield) – priče koje otvaraju srce i krepe žensku dušu. (Sandra, 25)

Za mesec avgust idealna knjiga bi bila “Zamak u Pirinejima” (Slottet i Pyreneene) Justejna Gordera (Jostein Gaarder). Priča o jednoj ljubavi koja traje decenijama, ponovni susret i evociranje uspomena, uz mnogo filozofskih razmišljanja. (Željka, 28)


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice