Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Art Fusion Project – London

Art Fusion Project – London

Treći po redu “Art Fusion Project” sa inspiracijom London, okupio je brojne mlade umetnike i beogradskoj publici pokazao kako vidi i oseća evropsku metropolu – London. Kroz različite umetničke izraze, počev od fotografije, preko muzike, slikarstva, vajarstva, mode, moderne i “ulične” umetnosti poput grafita i plesa, do metalnog reljefa, kostima, scenografije, body arta, novog trenda šminke i frizure do filma.

Jedinstveni umetnički koncept koji objedinjuje i predstavlja duh, istoriju, stereotipe, umetnički pečat, atmosferu, književnost, vizuelno i muzičko obeležje grada na Temzi objedinila je rediteljka Sanja Beštić. “Art Fusion Project” koncipiran je da podrži umetnike u začetku njihove karijere i podstakne ih da ne odustaju od svojih snova i ne beže od svoje kreativnosti.

Sanja Bestic Art Fusion Project   London

Sanja Beštić

“Project” okuplja umetnike svih sfera koji stvaraju i kroz svoj talenat projektuju delo na određenu temu. Inspirisani Londonom, svojim jedinstvenim izrazom u fotografskoj izložbi predstavili su se Nemanja Novaković i Aleksandar Carević.

Poznate ličnosti Srbije su se našle u specifičnim ulogama ispred objektiva mladih umetnika: Goca Tržan kao Lejdi Dajana, Eva Ras kao kraljica Elizabeta, Jana Milić i Bojana Rajić kao Ejmi Vajnhaus, Viktor Savić kao Robin Hud, Sergej Trifunović kao engleski lord…

IMG 5022 Art Fusion Project   London

Eva Ras

U modnoj instalaciji se pojavljuju naše poznate mlade kreatorke Ivana Pilja, Aleksandra Lalić, Vesna Stanojković Kračanović, a kroz “ArtyFashionParty Atelje” predstavljaju se buduće nade modnog dizajna Milica Bjelić, Nikoleta Jovanov i Iva Kujundžić, koje su uz pomoć modela iz “International Scouting Office” modne agencije predstavile kolekcije inspirisane Londonom.

Dragan Smiljanić i “Blackbirdfield Fascinators” predstavili su kolekciju otmenih šešira i fascinatora inspirisanih kraljevskom porodicom. Aleksandra Pekić je novom kolekcijom Something ELSE damskih tašni nametnula nove trendove inspirisane engleskom visokom modom. Stilista Bane Dević je uz pomoc frizera nove generacije “Sava’s” i šminkerke Tijane Avramović predstavio duh Engleske od viktorijanskog do modernog perioda.

Jednu od beauty-fashion instalacija podržala je kozmetika “Gosh”, koja je ulepšala “Art Fusion Team”, modele, učesnike i autore. Vesna Filipović i “Fashionela” su odabranim kadrovima u vidu mini-filma prikazali tranziciju visoke mode Engleske kroz periode, kao i uticaj monarhije na kreatore Engleske.

Kao jedan od vodećih savremenih slikara Srbije i podrška mladim slikarima predstavlja se Biljana Cincarević. Mladi slikari Srbije inspirisani Londonom su: Tanja Babić, Milena Čvorović i Milica Milosavljević, koja predstavlja mini-mozaik izložbu. Reljef na metalu inspirisan stereotipima Londona izlaže Meri Mišić.

IMG 5203 Art Fusion Project   London

Biljana Cincarević sa ćerkom

Za foto realizam i najpopularniji grafit izložbe bio je zadužen talentovani Andrej Žikić. Skulptori Vuk Ljubisavljević, Sara Nikolić i Stefan Stanković Perić izložili su svoje radove inspirisani momentima koji obeležavaju Englesku.

Nakit Una, talentovane Nataše Unković je prikazao kraljevske komade koje su oduševile poznate dame. Gudački kvartet “Mistik cello” je u električnom ritmu odsvirao najpoznatije melodije poput “Džejms Bonda”, preko “Queen”-a.

Muzički deo u vidu koncerta  je bio prepušten divama Ani Bebić, Ani Milenković, Lejli Hot i Sanji Dimitrijević, nakon čega je “Beogradski Igrački Centar” upotpunio utisak svojim nastupom. Mnogobrojne poznate ličnosti nije sprečila ni “londonska kiša” u Beogradu da dođu i uživaju u atmosferi.

IMG 5511 Art Fusion Project   London

Lejla Hot

IMG 5523 Art Fusion Project   London

Marko Đurovski

Oduševljeno su otišli iz “Bašte kod Juge” Verica Rakočević i njen budući suprug Veljko, Marko Kon sa suprugom, Marko Đurovski, Aleksandar Jovanović, Jana Milić sa suprugom Mišom, Igor Miklja sa suprugom, Elena Karić, Nevena Božović i Sara Jovanović, Katarina Rebrača, Biljana Cincarević, Bojana Rajić, Uroš Ćertić i Sindi, Eva Ras, Saša Vasić, Milan Gromilić sa suprugom i mnogi drugi.

Editors choice