Sa kolekcijom za proleće/leto 2011. godine brend Balenciaga je na Paris Fashion Week-u bio pravo osveženje. Umesto koktel haljina koje dominiraju sezonom, u paketu sa vrtoglavim potpeticama i color blocking trendom, glavni dizajner Nikola Geskje (Nicolas Ghesquière) je vratio brend u kontakt sa street style-om.

165 Balenciaga Ready to Wear – proleće/leto 2011. 243 Balenciaga Ready to Wear – proleće/leto 2011.

Kasting modela je bio fantastičan. Karolin Marfi (Carolyn Murphy), Miranda Ker (Miranda Kerr), Žizel Bundšen (Gisele Bundchen) i Amber Valeta (Amber Valletta) su izgledale potpuno drugačije, otkrivajući svoju mušku stranu i odbacujući svoj obično prenaglašen seksipil.

330 Balenciaga Ready to Wear – proleće/leto 2011. 429 Balenciaga Ready to Wear – proleće/leto 2011.

Kolekcija je inspirina “indie punk” –om, veštačka koža je primarni materijal, upotpunjena čipkom i neonskim detaljima, a posebno interesantan je izbor obuće.


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Editors choice