Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Beauty lekcija: Nanesite ajlajner kao profesionalac

Beauty lekcija: Nanesite ajlajner kao profesionalac

Kada je šminkanje u pitanju, većina devojaka nauči kako da nanese puder i maskaru i eventualno stavi malo rumenila ili senke.

Ali toliko još proizvoda postoji koji mogu znatno ulepšati vaše lice, ali i učiniti ceo proces šminkanja zanimljivijim. Jedan od ovih proizvoda svakako je i lajner za oči.

Ukoliko naučite kako da iscrtate kapak na delu iznad trepavica, učinićete svoje oko većim, delovaćete odmornije, a i ukoliko pravilno izvučete liniju, vizuelno ćete podići kapak.

Postoji više vrsta lajnera, od olovke (krejona), preko tečnog ajlajnera koji u samom pakovanju ima četkicu za nanošenje, do lajnera koji se pakuje u male staklene kutijice i nanosi se kosom četkicom.

Olovka

Ovo je verovatno najbolja opcija za početnike. Sve što treba jeste da se pobrinete da bude dobro zarezana, a onda iscrtajte liniju pažljivo. Ukoliko ipak budete neprecizni, možete je četkicom malo razmrljati tako da stvorite zadimljeni izgled očiju.

article 2131678 1291C711000005DC 539 634x635 Beauty lekcija: Nanesite ajlajner kao profesionalac

Tečni ajlajner

Ukoliko vam drhte ruke, ovo nije proizvod za vas. Ovaj proizvod dolazi u pakovanju koje već u sebi ima tanku preciznu četkicu. Potrebno je da naučite da izvučete brzu tanku liniju, koja je na kraju kapka blago izvijena ka obrvama.

Make up artist applying liquid eyeliner with brush Beauty lekcija: Nanesite ajlajner kao profesionalac

Gel lajner

Ovaj proizvod nanosi se kosom četkicom koju morate odvojeno kupiti. Ovim proizvodom postići ćete dramatičniji izgled, jer će linija koju izvučete biti deblja.

gel eyeliner Beauty lekcija: Nanesite ajlajner kao profesionalac

Flomaster

Ovo je sjajna kombinacija efekta tečnog ajlajnera i preciznosti olovke. Idealno za perfekcioniste koji žele da linije koje izvuku na očima budu iste debljine, neisprekidane i efektne.

lesson linerbar large step image3 Beauty lekcija: Nanesite ajlajner kao profesionalac

Kajal

Ovo je sjajan proizvod za postizanje modernog zadimljenog pogleda. Ovo je zapravo olovka za oči, ali mekša od standardne. Obično već na drugom kraju sadrži četkicu kojom se razmazuje. Ovim proizvodom lako ćete konturisati oko i stvoriti savršen večernji izgled.

 Beauty lekcija: Nanesite ajlajner kao profesionalac

Krem

Pakuje se kao gel lajner, ali zapravo je drugačijeg sastava. Ovo je sjajan proizvod za postizanje monohromatskog izgleda. Nanosi se četkicom na ceo kapak, a onda dodatno možete definisati oko kajalom ili nekom tamnijom senkom kojom ćete osenčiti predeo ispod obrva. Za još efektniji izgled iscrtajte i liniju tečnog lajnera i eto sjajnog izgleda za večernji izlazak!

unstoppable eyeliner model shot 145244 Beauty lekcija: Nanesite ajlajner kao profesionalac

Imajte na umu i to da ajlajneri ne moraju nužno biti crne boje. Za blaži efekat koristite sivu ili braon boju, a postoje i oni sa šljokicama koji će biti dobri za večernji izlazak, maturu ili sličan svečani događaj.


Lenka Gatić

Editors choice