Da biste imali lepu kožu, sve što treba da radite jeste da jedete! Ali ne da jedete bilo šta, čak bi trebalo da izbegavate slatko, slano, masno i svaku vrstu brze i nezdrave hrane.

Prosto, već i vrapci na grani znaju, ovakva hrana pravi bubuljice, celulit i sve one nedostatke koje ne želite.

Ali šta bi trebalo da unosite u organizam da bi vaša koža blistala, pored mnogo vode?

Crvena babura

U ovom povrću možete uživati bilo kuvanom, bilo sirovom kao deo neke salate. Samo jedna paprika sadrži više od 100% dnevne doze vitamina C koja je vašem organizmu potrebna. Takođe sadrži i vlakna i vitamin B6. Paprika sadrži i karotenoid koji pomaže u borbi protiv bora i pospešuje cirkulaciju krvi kroz vaše telo, što čini da izgledate mlađe. Karotenoid pomaže i u borbi protiv akni. Obradovaće vas i to da paprika ima manje od 30 kalorija.

Crna čokolada

Obradujte se ljubitelji čokolade! Puna je antioksidanata, masnih kiselina i flavanola koji pomaže da se vaša koža sija. Antioksidansi čine kožu manje grubom i štite je od oštećenja od sunca.

Losos

Ukoliko ste pod stresom, navalite na lososa! On pomaže i u borbi protiv anksioznosti i depresije i sadrži dnevnu dozu vitamina D koja je potrebna vašem organizmu, koji je dobar za vaše srce, kosti i mozak. Omega-3 kiseline koje sadrži pomažu u borbi protiv zapaljenja, bora i akni.

4773406 Beauty meni: Lepota na usta ulazi

Kokosovo ulje

Sadrži vitamin E koji kožu čini vlažnom, mekom i bez bora. Takođe je veoma dobar za vašu štitnu žlezdu, čuva vas od virusa, upala i akni.

Šargarepa

Šargarepe su dobre ne samo za vaš vid već i za kožu. Posebno bi trebalo da ih jedete kad vam već izađu bubuljice, kako bi se vaše lice iščistilo. Pune su vitamina A i pomažu stvaranje zaštitnog sloja kože. Takođe, vitamin A vas štiti i od pojave raka kože.

food eyes Beauty meni: Lepota na usta ulazi

Lenka Gatić

Editors choice