Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Beauty saveti: Nega mlade kože uzvraća svojom lepotom u starosti

Beauty saveti: Nega mlade kože uzvraća svojom lepotom u starosti

Nega problematične adolescentske kože ne razlikuje se previše od nege zrelije kože lica. Pravilna i redovna nega od esencijalne su važnosti, naročito zbog stvaranja navike negovanja lica, koja će u kasnijim godinama mnogo značiti.

Otkrijte koji su to beauty rituali koji bi trebalo da postanu vaša svakodnevna navika tokom godina koje dolaze, jer pravilna nega kože u pravo vreme, ogleda se u njenom lepom izgledu tokom zrelih godina.

Čišćenje lica

Koža mora da diše, zato ne dozvolite da dođe do zapušenih pora, jer one će stvoriti problem i to ne jedan. Čistite lice barem dva puta dnevno, ali nikako sa svim što vam dođe pod ruke. Sapun ne dolazi u obzir. Nađite odgovarajući tonik za skidanje šminke i čišćenje lica i ne zaboravite da ga redovno koristite, to je za sada sasvim dovoljno.

Hidratacija

Znamo da u mlađim godinama često dolazi do problema sa masnom kožom, ali to ne znači da treba da izbegavate hidrataciju. Učinite to pre spavanja ukoliko smatrate da vam se koža previše sjaji, ali svakako hidrirajte kožu, jer je tako hranite. U suprotnom stvorićete mnogo veći problem. Toliko je proizvoda namenjeno različitim tipovima kože, sigurno možete pronaći neki koji će vam odgovarati.

embedded teen skin care tips Beauty saveti: Nega mlade kože uzvraća svojom lepotom u starosti

Zaštitite kožu od štetnih zraka

Ukoliko počnete na vreme sa korišćenjem kreme sa zaštitnim faktorom, mladalački izgled zadržaćete mnogo duže. Odložićete pojavu bora, a to je ono što svi želimo maksimalno da odložimo. Ovo je više nego dovoljan razlog za korišćenje proizvoda za lice sa SPF faktorom.

Borba sa aknama

Niko u mladosti ne želi ružne bubuljice, ali hormoni divljaju u tom periodu i pojava akni je sasvim uobičajena. Pre bilo kakvih tretmana ili kupovine gomile proizvoda koji će “magično” rešiti vaše probleme sa kožom, saznajte koji je tačno tip važe kože i imajte na umu da kakva god da je, vaša koža je još mlada, a samimi tim i osetljiva.

Izbegnite iritacije

Držite se proizvoda koji ne sadrže jake mirise i nisu bazirani na aromama poput eukaliptusa, na primer. Izaberite proizvode koji ne sadrže alkohol i ulja i uvek pažljivo iščitajte etiketu.

embedded exfoliating teen skin Beauty saveti: Nega mlade kože uzvraća svojom lepotom u starosti

Oprez sa šminkom

Testirajte šminku pre kupovine i izbegavajte pudere koliko god je to moguće. Vaša koža mora da diše, a za puder će vam mnogo lepše pristajati u zrelijim godinama.

embedded founation for teen skin Beauty saveti: Nega mlade kože uzvraća svojom lepotom u starosti

Maja Bunčić 

Editors choice