Ko god da je smislio izreku “Za lepotu se trpi”, znao je o čemu priča, a sve su šanse da je u tom momentu bio na depilaciji voskom bikini zone!

Pre no što zakažete svoj tretman kod kozmetičarke, informišite se još malo, jer možda niste znali da ukoliko imate osetljivu kožu za vas je mnogo bolja metoda otklanjanja dlačica šećernom pastom.

Pročitajte koje su to popularne metode, šta one podrazumevaju i zašto su dobre, ili loše.

Brazilska depilacija

Koža će vam biti glatka poput bebeće kada iskusite ovaj depilacijski metod. Iz bikini zone uklanjaju se apsolutno sve dlake, u predelu labije takođe, kao i između guzova. O, da… ni jedna jedina dlačica ovu depilaciju neće preživeti!

Depilacija bikini zone

Sa klasikom nikada nećete pogrešiti. Na ovaj način uklanjate dlačice koje se nalaze iza linije donjeg dela bikinija. Ovo je savršena solucija za one koji nose bikini visokog struka, kao i za prvu posetu salonu depilacije.

c700x420 Beauty tretman: Vreme je za vosak!

Popularna linija

“Ostavite samo tanku liniju.” To je najčešći zahtev u kozmetičkim salonima kada je u pitanju depilacija ovog područja. Pokriva sva područja depilacije kao i brazilska, ali ostavlja jednu liniju ili oblik koji vi želite, ako biste da iznenadite dragog.

Tipovi voska koji se koriste

Vosak od meda ili šećerna pasta

Ukoliko prefirirate prirodne sastojke ili imate osetljivu kožu, ovo je prava metoda za vas. Ovo je jedna od najstarijih metoda uklanjanja dlačica, čak su je i Egipćani koristili. Smesa se sastoji od meda, šećera, limunovog soka ili vode. S obzirom na to da su svi sastojci potpuno prirodni, ovaj vosak je nežniji prema vašoj koži, a može da se koristi i hladan (čitaj: nema opekotina!). Ova slasna smesa ne prijanja na kožu, samo na dlake, tako da je bol minimalan.

3d653098 4126 4534 a193 3507133959d2 i369900x700 58002 122 Beauty tretman: Vreme je za vosak!

Klasični vosak

Ovom metodom se najčešće uklanjaju dlačice. Vosak se koristi u kombinaciji sa tkaninom ili papirom ne bi li se otklonile neželjene dlačice. Ova metoda je popularna jer je brza, ali bolna. Idelna je opcija ukoliko otklanjate dlačice sa većih površina, poput ruku i nogu.

Maja Bunčić

Editors choice