Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Beauty trik: Pet saveta za duže trajanje laka na noktima

Beauty trik: Pet saveta za duže trajanje laka na noktima

Svi znamo da su negovane ruke i lepi nokti odraz ne samo lične higijene već i statusni simbol na osnovu kojeg mnogi donose sud o nama. Međutim, većina dama brigu o noktima retko prepušta stručnim licima, i često same sređujemo svoje prstiće. Zato se i dogodi da samo nekoliko dana nakon nanošenja laka naš manikir više nije savršen. Srećom, utehu možete naći u preventivnim merama i trikovima koji će vam pomoći da vaš manikir duže traje tokom vrelih letnjih dana.

Čisti nokti su srećni nokti

Kao i u svemu, dobra osnova je ključ za očuvanje vašeg manikira. Nije dovoljan samo kvalitetan lak već treba krenuti od negovanih zanoktica i noktiju. Međutim, sređivanje zanoktica neposredno pre lakiranja može umanjiti trajnost laka na noktima. Naime, ulja i losioni koja koristimo za zanoktice, kao i za jačanje noktiju, mogu dovesti do bržeg ljuštenja laka. Zato, lakirajte samo potpuno čiste i suve nokte.

Čuvati na hladnom

Možda vam ovaj savet izgleda zastareo, ali još uvek deluje! Visoke temperature razređuju sastav lakova i čine ih težim za nanošenje. Zato u vrelim letnjim danima čuvajte svoje lakove u frižideru, jer će vam to omogućiti ravnomernije nanošenje i pomoći da vaš manikir traje duže.

Trikovi manikir Beauty trik: Pet saveta za duže trajanje laka na noktima

Za sve je potrebno vreme

Možda zvuči glupo, ali razmislite pre nego krenete da sređujete svoje nokte, koliko zapravo imate vremena da se posvetite tom poslu. Mnoge dame u poslednji trenutak, pred zabavu ili pred odlazak na posao lakiraju nokte, dok druge to rade pred odlazak na spavanje pa ih neretko ujutru iznenade neuredni nokti i mrlje od laka na posteljini. Potrudite se da nakon lakiranja ostavite dovoljno vremena za sušenje pre nego što nokte izložite bilo kakvom spoljašnjem uticaju.

Ne zaboravite top coat 

Top coat ili kako se kod nas zove nadlak daje savršen finiš vašem manikiru. Ovaj završni sloj pruža sjaj, istovremeno fiksirajući lak čime omogućava njegovu postojanost  na noktima. Dodatni trik: Da biste izbegle krzanje laka nakon nekoliko dana ponovo premažite top coat u tankom sloju.

Krema za ruke

Kreme za ruke i nokte čine čvršćim, te sprečavaju listanje, pa tako i oštećivanje manikira. Osim što će vam ruke biti negovane, krema za ruke će omekšati kožicu oko noktiju. Krema bogata vitaminima neka postane deo vašeg rituala uređivanja noktiju, jer sprečava isušivanje kože i samih noktiju.

Aleksandra Dimitrijević Jerkov 

Editors choice