Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Beck komponuje za kompjuterske igre

Beck komponuje za kompjuterske igre

Filmska i muzička industrija predstavljaju oslonce industrije zabave. Međutim, još od početka devedesetih računarske igre postaju sve važniji igrač na tržištu. Budžeti računarskih igara približavaju se filmskim, kao i zarade i broj uljučenih korisnika.

Za filmsku muziku staraju se najbolji svetski kompozitori. Međutim, muzika iz računarskih igara postaje, takođe, sve važniji i sve unosniji posao. Početkom 21. veka veliki orkestri i mali horovi, isprva stidljivo, a zatim sve više i više odlučuju se da prirede koncerte na kojima se svira muzika iz igara. Veliki festivali i dodele nagrada takođe sve više priznaju kompozicije koje se koriste u igrama.

Nije tajna da su mnogi slavni bendovi i muzičari već prilagali dela koja se čuju u igrama, a pojedinci kao što je Amon Tobin (Amon Tobin) već dugo rade paralelno svoje albume i komponovanje za igre.

Nova zvezda koja se pridružila industriji igara u pravljenju muzike jeste sjajni kompozitor i producent Bek (Beck, Bek David Campbell). Izdavačka kuća Sony angažovala je Beka da komponuje tri melodije za novu igru “Sound Shapes”. Nove pesme nose naslov: “Cities”, “Touch the People” i “Spiral Staircase”.  Evo kako će to sve skupa izgledati.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice