Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Bela Borsodi

Bela Borsodi

CITY While you were out 03 Bela Borsodi

CITY ''While you were out''

Ukoliko imate oštro oko i dobro pamćenje, a volite da surfujete internetom, neće vam biti teško da shvatite da se modna fotografija sve češće svodi na princip copy/paste. Ako spadate u grupu onih koji od modne fotografije očekuju nešto više od proverene formule: “lepo lice, lep krajolik, lepa garderoba”, rad fotografa Bele Borsodija (Bela Borsodi) biće za vas pravo osveženje. Ovaj Austrijanac koji živi i radi u Njujorku poznat je kao lifestyle fotograf, ali se proslavio pre svega slikajući garderobu i modne dodatke (najčešće cipele, tašne i satove). Njegov rad objavljen je u više editorijala za V Magazine, Vogue, Elle, NY Times Style Magazine, Italian Glamour kao i u reklamnim kampanjama za brendove poput Uniqlo, Baume et Mercier Watches, Hermès, Selfridges, Bloomingdales. Karakteristično za njegov rad je trodimenzionalno posmatranje odevnih predmeta i njihovo “oživljavanje” na potpuno neočekivan način. Tašne na ručku, cipele koje su izašle da popuše cigaretu, kaiševi koji čitaju i slušaju muziku, samo su neke od stvari koje se mogu videti na njegovim fotografijama. No, poigravanje sa erotičnošću, bizarnošću i modom je ono što je obeležilo Borsodijev rad i učinilo ga prepoznatljivim, toliko prepoznatljivim da se našao i na udaru feminističkih pokreta nakon objavljivanja editorijala Foot fetish za V magazine. Interesantno je da se u definisanju Borsodijevog rada često spominje i psihologija, najčešće zbog poigravanja sa posmatračevom percepcijom i psihom.

Njegov portfolio možete pogledati na www.belaborsodi.com, a mi vam pružamo uvid u nekoliko zanimljivijih radova iz različitih editorijala i kampanja čiji je on autor.


Branislava Antović je novinarka i autorka bloga Divine World of Fashion, kojoj je moda rehabilitacija od svakodnevnice. Njen moto: I am a fashion person, and fashion is not only about clothes – it’s about all kinds of change.

Editors choice