Beležnica” (The Notebook) je sigurno jedan od najlepših ljubavnih filmova snimljenih u prethodnoj deceniji. Eli (Allie) i Noa (Noah) model su idealnog ljubavnog para. Ne bismo želeli da nam se dogodi priča poput njihove, ali toliko rečenica, scena i suza jednostavno vas ostave bez daha i poželite da se nađete u ulozi Eli. Nekada i Noe.

notebook Beležnica: Letnja ljubav pretvorila se u onu za ceo život

Letnja romansa prerasla je u ljubav za ceo život

U filmu možete videti pravu, čistu i iskrenu mladalačku ljubav. Onu koja se dešava jednom u životu. Onu u kojoj možda najviše volite. I zato su sve posle nje suzdržane, oprezne i racionalne. Kada sedam godina ne čujete ni reč ni glas od nekoga za koga ste mislili da će biti pored vas zauvek, a onda tokom priprema za sopstveno venčanje u novinama vidite njegovu fotografiju, ruka vam zadrhti… Znate da nije prestalo i da ćete učiniti sve da se vrati.

Ono što i momci i devojke pamte nakon gledanja ovog filma jeste čuvena scena na jezeru. Trenutak u kome otvarate sve svoje karte, spremni na to da ne čujete ono što želite s duge strane reke.


Ivana Vukić se školuje za posao novinara. Jedna je od retkih koja obožava svoju buduću profesiju. Ne može da zamisli dan bez ljubavi, dragih ljudi, svog hrčka i fakulteta. Nadahnjuje je muzika Yann-a Tiersen-a, drame Biljane Srbljanović i dokumentarci. Želja joj je da jednog dana osnuje humanitarni fond i da stekne toliko iskustva kako bi definisala životnu filozofiju poput one Meše Selimovića u knjizi “Derviš i smrt”. “Čovek je proklet i žali za svim putevima kojima nije prošao.”

Editors choice