Treće večeri  u Belexpocentru na 28. Amstel Fashion Week-u beogradskoj publici su se predstavili  Viktorija Džemrevska, Tatjana Stanković, Aleksandra Pecić, domaći brend Bugatti kao i kompanija N fashion sa kolekcijama No excess, Staff Jeans&Co, Freesoul i N sport sa čuvenim brendom Puma.

Mlada makedonska kreatorka Viktorija Džemrevska pokazala nam je odlične modele za hladne dane. Haljine i suknje do kolena, koje prate liniju tela, ova kreatorka predlaže uz kapute i džempere od kašmira, vune i mohera, a boje koje dominiraju u kolekciji su crna, nekoliko nijansi sive i tamno ljubičasta. Tatjana Stanković  je prikazala svoju Success couture kolekciju pod nazivom „Oskar“.  Čipka, saten, svila, perle i vez su bili glavni elementi ovih elegantnih haljina. Ova takođe mlada kreatorka je za četiri meseca potpuno sama spremila svoju kolekciju ( od ideje, nacrta, preko veza i šivenja). Kolekcija Aleksandre Pecić je inspirisana baletom. Koristila je šantung svilu, pamučni i svileni saten,  kao i žičane konstrukcije. Dominiraju bež, boja starog zlata, puder roze, crvena, crna i zelena.

Be Underwear by Bugatti (Vesna Matijević) je druga revija koja je održana te večeri, a Bugatti za ovu jesen  nudi veliki izbor intimnog rublja napravljenog od najprijatnijih materijala sa odličnim modelima, kako za žene i muškarce, tako i za one najmlađe. Odlična revija, koja me je pomalo podsetila na D&G Fall 2006 RTW sa veštačkim snegom i muzikom.

N Fashion je predstavio No excess, koji predstavlja brend namenjen muškarcima gde je najviše zastupljen džins; grčki brend Staff, gde takođe dominira denim i italijanski brend Freesoul, kojim su stilisti pokazali odličnu kreativnost.

Poslednja revija je  bila u stilu osamdesetih , sa dobrom muzikom i raspoloženjem  koje se brzo prenelo na publiku. Pumina kolekcija „Sport fashion“ nastala je u saradnji sa kreatorima kao što su  Alexander McQueen, Mihara Yasuhiro i Sergio Rossi.  Stare modele su unapredili, a jarke boje su i ovoga puta bile zastupljene, napravljen je odličan balans između dnevne i sportske garderobe.

fotografije: www.belgradefashionweek.com


Vanja Milićević voli modu, ponekad i preteruje u toj ljubavi, uživa dok šeta radnjama, kad otkriva nove dizajnere, modne trikove i stilove! Njen moto: ” Fashion fades, only style remains the same.”

Editors choice