Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Belgrade Fashion Week: Dan 6

Belgrade Fashion Week: Dan 6

Tijana i Mila Popović su zajedno osnovale  “Re8” grupu za eko dizajn, gde se pored funkcionalnosti i estetike nameće i ekologija kao jedan od uslova za dobar dizajn i kvalitet. Postoje dve linije a to su Haute couture “Tijana i Mila Popović” i RTW linija koja nosi naziv “Trash for cash”.

Autorski tim “Mimimaso” čine  Miloš Milivojević i Marko Sovilj. Njihova želja je da postanu pravi modni brend, i ukoliko ovako nastave uspeh im je svakako zagarantovan! Muške kolekcije jesu retkost kod nas, ali sa ovakvim  mladim i kreativnim ljudima više neće biti tako! Jako kvalitetni materijali, odličan dizajn i krojevi izmamili su najveći aplauz, publika je bila više nego oduševljena. Nama ženama samo ostaje da se nadamo ponekom modelu iz njihove kolekcije, jer je sve bilo savršeno!

Odd Concept Space je mesto koje je osmišljeno kako bi privuklo talentovane i kreativne ljude iz sveta mode i umetnosti.  Te je njihova revija upravo to i pokazala.  Oni koji čine ODD su: moda – Andreja Bistričić, Gordana Manojlović, Danka Karović, Damir Doma, Dejana Ivanišević, Ivana Pilja, Jasmina Sanader, Jovana Marković, Kristina Gorina, Ogi Antunac, Sanda Simona, Christian Westphal, CSF; slikarstvo/ilustracija/dizajn – Vanja Seferović, Jelena Grujičić, Mirjana Radovanović; fotografi- Marija Radosavljević, Nemanja Đorđević, Nemanja Maraš.

Iva Stefanović i sestre Proković su imale tu čast da zatvore ovaj Fashion week. Ivina revija nosi naziv “Glitter and blue” u kojoj je prikazala modele namenjene ženama, koje su savremene i znaju šta žele. Revija je bila ženstvena i seksi, dosta crne boje, žute i zelene na kraju, u kombinaciji sa dubokim krznenim čizmama i šeširima. Odlično!

Sestre Proković su svoju kolekciju nazvale “Red head”, a deo ove kolekcije je bio prikazan u Srpskom kulturnom centru u Parizu u okviru manifestacije Dani stranih kultura. JSP su nam skrenule pažnju na kapute, unikatne modele sa dosta ručnog rada. I ovoga puta su očarale svoju publiku koja verno prati njihov rad!

Nakon šest dana, 18 revija i preko 40 dizajnera koji su predstavili svoje kolekcije ostaje mi samo da kažem, da mi itekako imamo šta da pokažemo, čime da se pohvalimo i koga da podržimo! Bilo je revija i kolekcija koje su mogle da se uporede sa onim koje gledamo u svetu. Kreatori su pokazali svoj talenat, a Belgrade Fashion Week – kako se organizuje i održava nedelja mode!

Željno iščekujemo april!


Vanja Milićević voli modu, ponekad i preteruje u toj ljubavi, uživa dok šeta radnjama, kad otkriva nove kreatore, modne trikove i stilove! Njen moto: ” Fashion fades, only style remains the same.”

Editors choice