Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Beograd u znaku borbe protiv raka dojke

Beograd u znaku borbe protiv raka dojke

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke niz javnih objekata i zgrada u Beogradu simbolično je osvetljen roze bojom – Palata Albanije, Kupola Doma Narodne skupštine, Pobednik na Kalemegdanu, Avalski toranj i Most na Adi.

Delta City akcija 2 Beograd u znaku borbe protiv raka dojke

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena u Srbiji, koji svake godine pogodi blizu 4000 žena u našoj zemlji, a gotovo 1600 zena godišnje izgubi bitku za život.

Kako bi edukovali javnost da je rak dojke izlečiv u 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme, posetioci Delta City-ja su u okviru akcije “Ja se pregledam, a ti?“ obeležili ovaj dan fotografisanjem sa motivacionim porukama koje ohrabruju žene da redovno idu na preglede.

Most na Adi Beograd u znaku borbe protiv raka dojke

Predstavnici zdravstvenih institucija i organizacija takođe su se okupili ovim povodom na okruglom stolu “Rana dijagnostika i izlečenje raka dojke”, u okviru kojeg je ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar, dodelio Priznanje za izuzetan doprinos u borbi protiv raka dojke dr Zlatku Siricu, v.d. direktora Centra za radiologiju Klinickog centra Niš. Zahvaljujući dr Siricu i njegovom timu, pomoću mobilnog digitalnog mamografa je tokom 2014. godine pregledano čak 16359 žena u 15 opština u kojima zdravstvene ustanove nemaju tehničkih mogućnosti da pružaju tu vrstu usluge.

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke osnovan je na inicijativu kompanije Avon i Fonda B92, a uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Editors choice