Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Beogradski festival igre: Uručena plaketa Leu Mujiću

Beogradski festival igre: Uručena plaketa Leu Mujiću

U okviru 9. Beogradskog festivala igre, plesnom umetniku Leu Mujiću 4. aprila uručena je posebna plaketa “Vip poziva” nakon predstave “Lepo je zauvek bizarno” u kojoj se pojavljuje kao koreograf i izvođač zajedno sa američko-holandskim plesnim sastavom Džejkobi i Pronk, u Narodnom pozorištu u Beogradu. Na ovaj način Mujiću će biti odato priznanje za čitav umetnički opus, plesno stvaralaštvo i afirmaciju domaće baletske umetnosti u inostranstvu.

festival igre narodno pozoriste 03 Beogradski festival igre: Uručena plaketa Leu Mujiću

Nagradu su uručili Andreas Graf, član UO kompanije Vip mobile, i Aja Jung, direktorka festivala

Zahvaljujući pozivu Vipa, Leo Mujić, će se predstaviti kao igrač i koreograf svim ljubiteljima moderne plesne umetnosti u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Posle mnogo godina on će publici u Srbiji prikazati deo svoje evropske i svetske plesne priče na mestu gde je napravio prve profesionalne baletske korake i počeo da osvaja srca publike.

“Priznanje “Vip poziva” već drugu godinu zaredom vraća naše istaknute plesne umetnike sa zavidnom karijerom u inostranstvu, bilo da su igrači, koreografi, direktori baletskih kompanija, repetitori ili pedagozi, koji imaju priliku da se vrate u svoju zemlju i ponovo zaigraju na domaćim pozornicama. Ove godine Vip poziva Lea Mujića, jednog od naših najzanimljivijih igrača i koreografa srednje generacije da predstavi deo svoje evropske i svetske plesne priče publici u Srbiji. Zahvaljujući partnerstvu sa Beogradskim festivalom igre Vip mobile je uveo prepoznatljiv model ulaganja velikih kompanija u srpsku kulturu, a zajednički kreiran slogan “Komunikaciju u pokretu”, najbolje oslikava snagu petogodišnje saradnje”, istakao je Andreas Graf, član upravnog odbora Vip mobile.

festival igre narodno pozoriste 06 Beogradski festival igre: Uručena plaketa Leu Mujiću

Ljubitelji igre i umetnosti

Leo Mujić je tokom svoje igračke karijere izvodio mnogobrojna dela poznatih koreografa, poput Morisa Bežara, Alesija Silverstrina, Margarite Donlon, učestvovao je u projektima i gala baletskim predstavama širom sveta, a kao koreograf je kreirao postavke za Državni balet Berlina, Slovenački festival i Nacionalni balet u Ljubljani, i mnoge druge. Kao pedagog, angažovan je često u Komičnoj Operi u Berlinu, Volksoperi u Beču i nacionalnim baletima u Zagrebu, Splitu, Ljubljani i Mariboru.

Editors choice