Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Bio(b)logija: Prvi simptomi trudnoće

Bio(b)logija: Prvi simptomi trudnoće

1/2

Ljudi vole da govore da je svaka trudnoća različita jer je i svaka žena posebna i neponovljiva. Neke devojke imaju “šesto čulo” kojim uviđaju da se nešto dešava unutar njihovog tela i bez bilo kakvog simptoma mogu sa sigurnošću da tvrde da su u drugom stanju. Ipak većini žena je potrebna pomoć u dešifrovanju govora njihovog tela.

Ovde će biti navedeni neki univerzalni prvi simptomi trudnoće koji su primećeni kod većine i koji mogu da vas razuvere ili uvere da ste trudni.

Izostanak menstruacije

Ovo je najpoznatiji i najčešći simptom trudnoće. Mada postoji implantacijsko krvarenje koje se događa 6–12 dana nakon začeća. Embrion se “kači” za zid materice i dolazi do slabijeg krvarenja 3 do 4 dana uz moguće lagane grčeve i ovaj fenomen zamaskira izostanak menstruacije. Tek sledeći mesec kada mentruacija izostane, žene to shvate kao simptom.

Nisu svi izostanci ili kašnjenja menstruacije uzrokovani trudnoćom niti su sve trudnoće pošteđene menstrualnog krvarenja. Ona može da izostane i zbog gubitka kilograma, hormona, stresa, umora, kontraceptivnih pilula i drugih razloga.

Promene u grudima

Zbog promene nivoa određenih hormona može doći do osetljivosti, oticanja, svraba grudi. Pošto se ove promene mogu pojaviti i kao predmenstrualni simptomi, simptomi korišćenja kontraceptivnih pilula ili simptomi disbalansa hormona, one nisu siguran pokazatelj trudnoće.

bioblogija test Bio(b)logija: Prvi simptomi trudnoće

Ne škodi nikad provera testom za utvrđivanje trudnoće

Editors choice