1/3

Živeti život u sadašnjem trenutku, otvorenog srca i uma, sa svim svojim kapacitetima – jedini je način da se posle ne osvrćeš unazad sa žaljenjem, kajanjem, sentimentalnošću. Neke gluposti treba da napraviš, neke baš treba da izbegneš – da bi jednog dana sebi bila zahvalna i zbog jednog i zbog drugog. Sa 20 treba da živiš svoju mladost punom snagom, jer ono što ne potrošiš, pritiskaće te kasnije, zahtevaće realizaciju kad joj više nije vreme. Mada, vreme je relativna kategorija i moguće je kasno sazreti i probuditi se, (a i poludeti). Zdrav razum kaže da ove stvari treba da shvataš i primenjuješ kad napuniš 20 i kreneš ka tridesetoj.

Nemoj gubiti vreme sa ljudima koji ne donose radost u tvoj život. Mladost je dragocena i prolazi još brže nego ostatak života i zaista ti ne treba niko zbog koga se osećaš mizerno. Ograniči pristup onima koji te bedače i otvori širom vrata onima koji te raduju i oplemenjuju.

Ne dozvoli da te u poslu ometaju sitnice koje te nerviraju. Šta god da radiš (sturidraš, gradiš karijeru, radiš neki običan posao ili se baviš nečim kreativnim) ima mnogo sitnih gluposti koje su deo tog posla, takoreći, “spadaju u rok službe”. Prihvati to tako kako je i usredsredi se na dobre stvari – tako čuvaš mentalno zdravlje i treniraš sebe da vrednuješ i držiš u prvom planu ono što je bitno i da tolerišeš ono što ti smeta.

blog3 6 Bitne stvari na spisku za tvojih 20 – da ne zažališ sa 30

Editors choice