Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Bolje kvalitetna samoća, nego loša veza

Bolje kvalitetna samoća, nego loša veza

1/3

To će vam sa punim autoritetom reći svako ko je platio cenu ovog skupocenog saznanja. Ko je verovatno bankrotirao, plaćajući.

Jeftiniji deo ovog saznanja odnosi se na ono o lošoj vezi. Hej, pa svi znamo šta je loša veza. Možda još nismo saznali šta je dobra, ali gomilajući iskustva iz loših, možemo da pretpostavimo da je dobra veza bolja, istovremeno čvršća i elastičnija baš u onome što lošu vezu čini lošom. Ne radi se toliko o tome kakav nam je partner, koliko se radi o tome kako se osećamo pored njega. Možda on nije ni najlepši, najduhovitiji, najuspešniji i najbolji čovek koga znamo, ali ako smo pored njega opušteni, slobodni da budemo ono što jesmo, nama je najbolji.

samoca ili veza Bolje kvalitetna samoća, nego loša veza

U lošoj vezi stalno bivamo kažnjeni zbog onog što jesmo. Ako smo srdačni, radosni, otvoreni, spontani i duhoviti, u lošoj vezi ćemo nastojati sve to da umanjimo, prigušimo i prikrijemo, da ne bismo nervirali partnera. Jer on možda misli da smo napadni, bučni, površni i nepouzdani, a mi ne želimo da on tako misli, pa se trudimo da se uklopimo u njegovu sliku. Da li naš partner treba da promeni mišljenje? Bilo bi dobro. Ali to se neće desiti. Osim toga, to možda uopšte nije njegovo mišljenje, nego malograđanština i primitivizam usađeni vaspitanjem, ili ljubomora i nesigurnost zbog kojih pokušava da nas kontroliše – jer ako su ga naše sjajne osobine privukle, privući će i druge, a on ne oseća da je dorastao da se bori sa konkurencijom. Ali zato možda može lukavom manipulacijom da nas natera da se loše osećamo zbog sebe i da se trudimo da mu dokažemo da smo vredni pažnje.

Editors choice