Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Borba protiv nasilja u porodici: Salma Hayek i Avon

Borba protiv nasilja u porodici: Salma Hayek i Avon

Ambasador Avon fondacije, glumica Selma Hajek (Salma Hayek) i direktorka kompanije Avon, Šeri Mekoj, drugu godinu za redom, u čast Dana žena, objavile su imena organizacija koje su svojim kreativnim i humanim radom zaslužile ovogodišnje nagrade za najbolje komunicirane kampanje u cilju borbe protiv nasilja nad ženama.  Nagrade su dodeljene u središtu Ujedinjenih Nacija na 57. sednici godišnje komisije o statusu žena. Dodela nagrada je deo Avon programa “Reci NE nasilju u porodici”, koji je globalno donirao blizu 50 miliona dolara, od kada je osnovan 2004. godine.

Nova Avon ogrlica za hrabrost Borba protiv nasilja u porodici: Salma Hayek i Avon

Nova Avon ogrlica za hrabrost

Direktorka kompanije Avon, Šeri Mekoj istakla je važnost komunikacije u cilju zaustavljanja nasilja nad ženama, istakavši da “ljudi imaju želju da prijave nasilje, ali najčešće ne znaju na koji način da pristupe ovom problemu.” Od 119 organizacija iz 49 zemalja, nagrađeno je pet projekata nevladinih organizacija iz Pakistana, Tanzanije, Nepala, Perua i jedne vladine organizacije iz Ukrajine. Oni su nagrađeni posebnim priznanjima kao izuzetno dobri primeri kampanja koje pomažu zajednicama da se suprotstave nasilju nad ženama.

Selma Hajek i Šeri Mekoj direktorka kompanije Avon Borba protiv nasilja u porodici: Salma Hayek i Avon

Selma Hajek i Šeri Mekoj, direktorka kompanije Avon

Selma Hajek je na godišnjoj sednici komisije o statusu žena u Ujedinjenim nacijama predstavila i novu “ogrlicu za hrabrost”,čijom kupovinom direktno doprinosite prikupljanja sredstava u okviru Avon Fondacije za borbu protiv nasilja u porodici. “Ponosno podržavam Avon program protiv nasilja od 2004. godine i želim da podstaknem sve da kupe, nose ili poklone Avon ogrlicu za hrabrost jer time direktno podržavaju lokalne inicijative koje imaju za cilj da žene prestanu da trpe nasilje, bez obzira u kom delu sveta žive”, izjavila je Selma Hajek ovim povodom.

Selma Hajek u središtu UN a na 57. sednici godišnje komisije o statusu žena Borba protiv nasilja u porodici: Salma Hayek i Avon

Selma Hajek u središtu UN-a na 57. sednici godišnje komisije o statusu žena

Pogledajte nagrađene kampanje protiv nasilja nad ženama, u sledećim kategorijama:

Nagrada za inovativnost: Bytes for All (Pakistan) – “Take back the Tech!” 

Nagrada za “razbijanje tištine”: Engender Health (Tanzanija) – “Champion Project”

Nagrada za promenu u društvu: Equal Access (Nepal) – “Voices – Samajhdari”

X-Change nagrada za izuzetnu komunikaciju vlade: State Service for Youth and Sports & International Women’s  Rights Center ‘La Strada’ (Ukraine) – “Stop Violence”

Globalna nagrada za komunikaciju: PCI Media Impact (Peru) – “Strong Women, Strong Voices”

Proces prijavljivanja obavljen je u saradnji sa Communications X-Change portalom koji omogućava razmenu informacija o humanim programima koji imaju za cilj prevenciju nasilja nad ženama i decom. Svih 19 finalista dostupni su i na linku. Materijali su na raspolaganju i na sajtu Communications X-Change, kao i opcija za prijave. Za više informacija o zalaganju kompanije Avon protiv nasilja nad ženama, pratite nas preko Twitter-a, na @avonfoundation #AvonSpeakout #IWD. Avon je na globalnom nivou pokrenuo kampanju “Reci NE nasilju u porodici” 2004. godine kako bi pružio podršku programima podizanja svesti, edukacije i prevencije, kao i direktne usluge za žrtve i njihove porodice. Globalna Avon Fondacija je do danas donirala preko 60 miliona dolara kako bi pružila podršku programima koji imaju za cilj smanjenje nasilja u porodici. Avon podržava napore da se zaustavi nasilje nad ženama u preko 50 zemalja sakupljajući sredstva kroz prodaju specijalnih proizvoda za hrabrost, podižući svest javnosti kroz brojna dešavanja i informišući javnost uz pomoć oko šest miliona Avon Dama. Sav neto prihod od prodaje ovih proizvoda se namenski usmerava na programe koji imaju za cilj zaustavljanje nasilja u porodici. U Srbiji je akcija “Reci NE nasilju u porodici” pokrenuta 2008, a do sada je donirano preko dva miliona dinara za opremanje sigurnih kuća sigurnosnim sistemima.

Editors choice