Boss Black

Inspiracija za prolećnu kolekciju 2013. nađena je u delu poznatog fotografa Sesila Bitona (Cecil Beaton). Pored toga što ga pamtimo kao autora nekih od najčuvenijih modnih fotografija, kao i onih na kojima su pripadnici visokog društva, uspeo je da se uspešno bavi i dizajniranjem kostima i enterijera.

Sesil Biton predstavlja jednog od najuticajnijih ljudi koji su dominirali londonskom kreativnom scenom kroz nekoliko dekada tokom 20. veka. U ovoj kolekciji sjedinjeni su biznis i zadovoljstvo – obiluje mnogim vanvremenskim komadima i ponekim iznenađenjem.

Fokus je na kroju sa modernim pristupom. Duh kolekcije postaje mekši i ženstveniji, dok krojevi postaju razigraniji.

111 Boss Black i Boss Orange nove kolekcije

U ovoj kolekciji sjedinjeni su biznis i zadovoljstvo

Boss Orange

1906. godine, poznati francuski umetnik Anri Matis (Henri Matisse) putovao je u Maroko, gde se inspirisao bojama, teksturama i tkaninama koje je video u gradu Marakešu, istorijskom mestu na samom obodu Sahare. BOSS Orange reinterpretira ovu inspiraciju za svoju žensku prolećnu kolekciju 2013. Međutim, ova tema je propuštena kroz mladalačku i modernu vizuru, dok je rezultat savremeni koncept koji se reflektuje u celokupan životni stil.

Prvi deo kolekcije kao temu ima mediteranski bazar karakterističnog razigranog i neozbiljnog duha dok zavodi čula mnoštvom tekstura i boja.

221 Boss Black i Boss Orange nove kolekcije

Ženska prolećna kolekcija 2013.

U drugom delu sport i romansa se sreću u temi nazvanoj “Marokansko uočište”, a rezultat je divna fuzija različito inspirisanih stilova.

Editors choice