Campari predstavlja novo limitirano izdanje umetničke etikete. Umetnička etiketa je moderna reinterpretacija velikog broja radova Fortunata Depera, jednog od najreprezentativnijih umetnika futurističkog pravca koji je imao dugu saradnju sa Campari-jem.

Njegovi radovi se izdvajaju zbog jake energije i dinamičnosti i poručuju: da je futuristički pravac danas vrlo popularan i da pripada danasnjem vremenu, od kako su tipični prikazi savremenog života mogu naći kroz egzaltaciju koncepta, kao što je neprekidni pokret i brz način života.

Tri etikete iz kolekcije su protagonisti Campari limitirane edicije i obuhvataju tri snažna momenta optimalne konzumacije proizvoda: pripremanje perfektnog koktela, zadovoljstvo uživanja u Campari-ju i njegova degustacija. Dva od tri rada su kreirana u crno-beloj varijanti, s time da su prvobitno objavljeni u novinama, ali su reinterpretirani sa pametnom igrom boja koje podsećaju na tipične Pop art kombinacije.

3BottiglieFondoRosso HR Elaborate TEST ESE 1 Campari: Umetnička etiketa

Prva etiketa bila je inspirisana crno-belom skicom na papiru iz 1928. godine. To je grafička studija napravljena za Campari, podsećajući na vreme za aperitiv, prerađena i kolorno osvežena, predstavljena na zelenoj pozadini sa većim prisustvom crvene boje.

Druga etiketa sa žutom pozadinom oslikava kolaž koji datira iz 1927. godine. I ova etiketa se oslanja na prvobitnu, a original se čuva u arhivi galerije Campari kolekcije, a kreirana je umetnikovim drvenim olovkama u boji. Ona asocira na zadovoljstvo i strast uživanja u Campari-ju: najevidentniji detalj na portretu je srce, koje je kolorisnao kao tečnost u čaši.

Treća etiketa kojom se kompletira kolekcija, na ljubičastoj je pozadini, jedina koja je odmah kreirana u koloru, a ilustrovao ju je 1928. godine Depero u kolažnoj tehnici. Rad Fortunato Depera oslikava čuvenog malog čoveka koji pije Campari. Kombinacija boja ima poseban uticaj i posebno je naglašena crvenom tečnošću proizvoda. Slova koje umetnik koristi na sve tri etikete da bi na originalni i inovativni način ispisao ime brenda, pokazuju da je definitivno bio ispred svog vremena.

Reinterpretacija Deperovih dela je najnovija u nizu limitirane serije, dizajnirana da poboljša jaku vezu Campari-ja sa umetnošću, predstavljajući svojim komnzumentima pravi kolekcionarski proizvod. Modernost futurističkog pravca i njegova direktnost, čini ovo limitirano izdanje kolekcionarskim proizvodom, koji će Campari konzumenti umeti da cene zbog svoje jednostavnosti i lakoće razumevanja.

Andrea Conzonato, šef marketing kancelarije, Gruppo Campari, komentariše ediciju Umetnička (Art) etiketa na sledeći način: ’’ Nove umetničke etikete su omaž velikom umetniku, Fortunado Deperu, koji je intezivno radio sa Campari-jem i kreirao istinski jedinstvena umetnička dela, povezana sa brendom na neraskidiv način. Većina umetnikovih dela se čuva u zbirci u okviru Campari Galerije, i deo je istorije umetnosti i načina na koji kompanija komunicira. Cilj je da se oda počast tradiciji ovog brenda i slavi ga na nov i originalni način reinterpretirajući umetnički pokret koji je još uvek savremen i moderan. Tako, Campari želi da se predstavi sa specijalnom kolekcijom koja je svedočanstvo jake i inovativne prirode brenda’’.

Campari Umetnička etiketa je prvobitno bila dostupna u Italiji u maju 2014. godine, a nakon toga i širom sveta.

Editors choice