Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Campari: Umetnička etiketa

Campari: Umetnička etiketa

Campari predstavlja novo limitirano izdanje umetničke etikete. Umetnička etiketa je moderna reinterpretacija velikog broja radova Fortunata Depera, jednog od najreprezentativnijih umetnika futurističkog pravca koji je imao dugu saradnju sa Campari-jem.

Njegovi radovi se izdvajaju zbog jake energije i dinamičnosti i poručuju: da je futuristički pravac danas vrlo popularan i da pripada danasnjem vremenu, od kako su tipični prikazi savremenog života mogu naći kroz egzaltaciju koncepta, kao što je neprekidni pokret i brz način života.

Tri etikete iz kolekcije su protagonisti Campari limitirane edicije i obuhvataju tri snažna momenta optimalne konzumacije proizvoda: pripremanje perfektnog koktela, zadovoljstvo uživanja u Campari-ju i njegova degustacija. Dva od tri rada su kreirana u crno-beloj varijanti, s time da su prvobitno objavljeni u novinama, ali su reinterpretirani sa pametnom igrom boja koje podsećaju na tipične Pop art kombinacije.

3BottiglieFondoRosso HR Elaborate TEST ESE 1 Campari: Umetnička etiketa

Prva etiketa bila je inspirisana crno-belom skicom na papiru iz 1928. godine. To je grafička studija napravljena za Campari, podsećajući na vreme za aperitiv, prerađena i kolorno osvežena, predstavljena na zelenoj pozadini sa većim prisustvom crvene boje.

Druga etiketa sa žutom pozadinom oslikava kolaž koji datira iz 1927. godine. I ova etiketa se oslanja na prvobitnu, a original se čuva u arhivi galerije Campari kolekcije, a kreirana je umetnikovim drvenim olovkama u boji. Ona asocira na zadovoljstvo i strast uživanja u Campari-ju: najevidentniji detalj na portretu je srce, koje je kolorisnao kao tečnost u čaši.

Treća etiketa kojom se kompletira kolekcija, na ljubičastoj je pozadini, jedina koja je odmah kreirana u koloru, a ilustrovao ju je 1928. godine Depero u kolažnoj tehnici. Rad Fortunato Depera oslikava čuvenog malog čoveka koji pije Campari. Kombinacija boja ima poseban uticaj i posebno je naglašena crvenom tečnošću proizvoda. Slova koje umetnik koristi na sve tri etikete da bi na originalni i inovativni način ispisao ime brenda, pokazuju da je definitivno bio ispred svog vremena.

Reinterpretacija Deperovih dela je najnovija u nizu limitirane serije, dizajnirana da poboljša jaku vezu Campari-ja sa umetnošću, predstavljajući svojim komnzumentima pravi kolekcionarski proizvod. Modernost futurističkog pravca i njegova direktnost, čini ovo limitirano izdanje kolekcionarskim proizvodom, koji će Campari konzumenti umeti da cene zbog svoje jednostavnosti i lakoće razumevanja.

Andrea Conzonato, šef marketing kancelarije, Gruppo Campari, komentariše ediciju Umetnička (Art) etiketa na sledeći način: ’’ Nove umetničke etikete su omaž velikom umetniku, Fortunado Deperu, koji je intezivno radio sa Campari-jem i kreirao istinski jedinstvena umetnička dela, povezana sa brendom na neraskidiv način. Većina umetnikovih dela se čuva u zbirci u okviru Campari Galerije, i deo je istorije umetnosti i načina na koji kompanija komunicira. Cilj je da se oda počast tradiciji ovog brenda i slavi ga na nov i originalni način reinterpretirajući umetnički pokret koji je još uvek savremen i moderan. Tako, Campari želi da se predstavi sa specijalnom kolekcijom koja je svedočanstvo jake i inovativne prirode brenda’’.

Campari Umetnička etiketa je prvobitno bila dostupna u Italiji u maju 2014. godine, a nakon toga i širom sveta.

Editors choice