Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Ćao, ćao narandžina koro: Tri joga poze za oslobađanje od celulita

Ćao, ćao narandžina koro: Tri joga poze za oslobađanje od celulita

1/2

Pomorandžina kora na pozadini butina veoma je uznemiravajuća za žene, ma koje god veličine da su. Celulit je zapravo masno tkivo koje izlgeda tako jer se nalazi uz vezivno tkivo, što čini kožu iznad njega da se gužva. Naravno, najbolji način da se oslobodimo celulita jeste da vežbamo i da pazimo na svoju ishranu. Joga poze koje podstiču jačanje i ciljaju butine mogu učiniti čuda u ratu protiv celulita – joga zateže, tonira i produžava mišiće, čineći da vaša koža izgleda glatko.

Ukoliko budete vežbali ove tri poze tri do četiri puta nedeljno, zajedno sa zdravom ishranom i mnogo vode, trebalo bi da uočite promene na vašim bokovima, butinama i pozadni. U svakom slučaju osećaćete se bolje i imati više samopouzdanja da se skinete u bikini ovog leta.

Poza “Orao”

Jedna od mojih prvih profesorki joge zaklinjala se da je ova poza najbolja za borbu protiv celuluta. Možda zato što morate da stegnete butine i da stojite tako neko vreme, dok jako stiskate mišiće u butinama. Takođe morate da uključite stomak i ceo donji deo tela u pozu.

Počnite tako što ćete blago čučnuti i onda ukrstiti desnu butinu iznad leve butine. Bilo bi dobro ako možete da zakačite desno stopalo iza levog lista. Ukoliko je to isuviše teško za vas, neka vam leva noga ostane slobodna ili čak slobodno dodirujte pod vrhovima prstiju. U isto vreme ukrstite levu ruku ispod desne i pritisnite dlanove jedan ka drugom. Kada ste se pozicionirali, probajte da čučnete još više i da stojite u pozi od 5 do 8 uzdaha, a onda zamenite strane. Ova poza je takođe odlična za koncentraciju, tako da vam može pomoći u donošenju boljih odluka.

Slika2 Ćao, ćao narandžina koro: Tri joga poze za oslobađanje od celulita

“Obrnuta daska”

Ja obožavam ovu pozu za zadnji deo butina – skroz je fenomenalna. Naravno, u ovom delu tela kod većine žena celulit je najvidljiviji. Počnite u sedećoj pozi sa ispruženim nogama, pozicionirajte ruke oko 15 cm iza vas, tako da su vam prsti okrenuti ka telu – ka napred. Čvrsto pritiskajte ka podu i podignite kukove u vis. Budite u toj pozi od 5 do 8 uzdaha i polako se spustite ka podu, a onda ponovite to još jednom.

Slika3 Ćao, ćao narandžina koro: Tri joga poze za oslobađanje od celulita

Editors choice