Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Čarobna reč DA (2. deo)

Čarobna reč DA (2. deo)

Posmatrala sam sa divljenjem kako taj trik izvodi jedan veoma prosvetljen čovek i nisam sigurna da li ću ga ikad savladati.

U svakom razgovoru je pažljivo slušao sagovornika i odobravajuće klimao glavom, a kad je hteo nešto da kaže, počinjao je sa da. Sagovornik, uveren u odobravanje svog izlaganja i svojih stavova, sada je gorljivo spreman da čuje šta gospodin ima da kaže. A on veoma nežno, ističući dobre strane zapažanja svog sagovornika, saopštava nešto sasvim drugačije, čak potpuno suprotno od mišljenja koje je sa toliko poštovanja uvažio i naizgled, spremno prihvatio.

Sukob mišljenja je izbegnut, jer za kreativni sukob, snage treba da budu barem jednake, opčinjeni sagovornik hvata sebe gde duboko razmišlja o tome kako je razumno i mudro sve što mu je gospodin rekao, na neki način uveren da i sam tako misli, samo to ili nije ranije uviđao ili nije umeo da izrazi.

Ljubaznost, razumevanje i nežnost, vođeni mudrošću i znanjem, moćna su oružja, čije sam dejstvo osetila na svojoj koži i gledala puno puta kako deluje na druge.

interview4 Čarobna reč DA (2. deo)

Učite od najboljih

Da u službi diplomatije vredi barem koliko nuklearno naoružanje u službi održavanja mira.

Jednom me je taj isti gospodin poučio šminkanju (!) na neverovatan način. Sreo me je sa osmehom i rekao divno izgledate, kao i uvek i taj vam ruž odlično ističe usne, i dok sam se široko nasmejana zahvaljivala na komplimentima, rekao je mislim da bi vam bordo-ljubičasta još bolje stajala.

Ne znam broj i marku svojih ruževa, ali kad ugledam tu boju, odmah znam da je to taj. I nema greške, svi primećuju kako mi dobro stoji.

Prvi deo pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice