Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Čarobna reč Da (3. deo)

Čarobna reč Da (3. deo)

Koliko puta ste slušali i učestvovali u raspravama gde sagovornici jedan drugome sve glasnije govore ne, nisi u pravu, nije tako, grešiš, dok rasprava ne preraste u svađu sa vikanjem i demonstrativnim lupanjem vratima. Nekad je svađa dobrodošao ventil za nagomilani bes, ali ako ste rešili da nešto raščistite, negacija će odmoći svom snagom – porukom da je neko glup, nerazuman, da njegovo mišljenje i osećanja ne vrede i nemaju težinu zaista ništa nećete postići. To jest, postići ćete produbljivanje sukoba, a ne razrešenje ili pronalaženje kompromisa.

Možda vas ljuti to što neko govori i uopšte se ne slažete ni po jednom pitanju, ali to nije razlog da ne prihvatate da neko ima različit stav i mišljenje, ili da je to njegov način da vam saopšti kako se oseća.

Ako u raspravu umesto negiranja krenete sa potvrdom, čak i na najograničeniji način, recimo dobro, ti tako misliš, ja mislim drugačije, da krenemo od toga da se slažemo da se ne slažemo, lakše ćete pronaći izlaz i model koji će za oboje funkcionisati, nego ako uporno namećemo to da smo mi u pravu, a sagovornik nije.

7 sure shot ways to get him to say yes faithful Čarobna reč Da (3. deo)

Ako ne želite da se svađate, samo upotrebite čarobnu reč i sprovedite trik prihvatanja svega čime sagovornik želi da vas izazove

Bilo da se raspravljate sa partnerom, kolegom, prijateljem, privremenim saradnikom na nekom poslu, dozvola da svako bude to što jeste i ispolji svoje stavove i predloge staviće raspravu u pozitivan kontekst.

Transformacija svađe u kreativno traženje rešenja neće vam dati osećaj da ste nekog nadmudrili, pokazali mu gde mu je mesto i pobedili – neće nahraniti vaš ego – ali će poslužiti na duže staze kao model za postizanje radne i demokratske atmosfere, u kojoj nije zabranjeno suprotstaviti se i u kojoj iskrsavanje problema nije razlog za sukob, nego za konstruktivno pronalaženje rešenja.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice