Jedna od najlepših automobilskih tradicija istočne Evrope se nastavlja. Čuvena nemačka automobilska kompanija Porsche i ovog proleća održala je svoju tradicionalnu turneju po prelepom hrvatskom primorju za specijalne goste – od Kazahstana do Srbije – tokom koje su specijalni gosti imali retku priliku da testiraju do sada najveći broj izuzetnih modela Poršea, kroz izazovnu vožnju prelepim krajolicima Istre, Dalmacije, Plitvičkih jezera i auto-puteva Hrvatske.

Izuzetne prirodne čari priobalja, planinskih visova, prolećem okupanih ravnica, jezera i morskih prostranstava doživljenih kod Opatije, Rovinja, Motovuna, Groznjana, Livada, Momina, Rijeke, Crikvenice, Selca i Plitvica i ovog puta bile su prožete ekskluzivnim sadržajima gostoprimstva Poršea – poput vrhunskih gastronomskih, kulturnih i istorijskih prezentacija u nekim od svetski poznatih centara i naseobinama svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

CARRERA BRAON OPATIJA OBALA Čarobna turneja legendarnog Poršea

“Carrera” u braon boji

Od nadahnjujućih kapija Jadrana, preko otmenog šarma Opatije, romantičnog Rovinja, dražesnih Selca i velelepnih Plitvičkih jezera – elegantne linije Poršeovog legendarnog modela “Carrera” (u standardnoj i pojačanoj 4S verziji) i neverovatne tehničke performanse mlađih Poršeovih aduta, poput novog “Boxstera” i “Caymana” – činile su ovo iskustvo izuzetnim za učesnike – kao i pratioce Poršeove ture, gde god se ona zatekla. Varljivo prolećno vreme bilo je samo dodatni izazov za Poršeov konvoj – koji je prikazao svu adaptibilnost svojih vrhunskih modela u uslovima snega, kiše, vetra – ali i jarkog sunca, koje je pružilo prelepi ambijent za neke od najlepših fotografija sa ovog tradicionalnog događaja. Pošto je veliki broj modela bio zastupljen u verziji kabrioleta (sklopivi i rasklopivi za ispod devet sekundi!), Poršeovi gosti su mogli da uživaju u prelepim pejzažima uz “vetar u kosi” i da direktno razmenjuju utiske o modelima sa meštanima – koji su sa velikim interesovanjem pratili ovaj pokretni festival vrhunskog automobilizma.

Oduševljene zvanice posebno su uživale u visokoj estetici, komforu i usluzi nekih od najboljih hotela u ovom delu Evrope – već “Monte Mulini” u Rovinju, novootvorenom hotelu “Amabilis”, u biseru rečke rivijere “Selcama” (čiji je vlasnik – interesantno – naš zemljak iz Banjaluke) i tradicionalno otmenoj “Esplanadi” u Zagrebu – među kojima je našoj javnosti najpoznatiji bio proslavljeni hrvatski maneken, a danas automobilski i nautički ekspert, kum Frana LasićaMario Jelavić.

Sigurni smo da ćete uživati u foto-izveštaju sa ovog jedinstvenog tradicionalnog događaja, sa željom da Porše turneja jedne godine poseti i naše prelepe krajeve!

Editors choice