Američka Kongresna Biblioteka (US Library of Congress) u Vašingtonu je po svim standardima najveća biblioteka na svetu. Naime, pored veoma velike prostorne veličine, ova biblioteka sadrži neverovatnih 150,000,000 izdanja, a istu u proseku posećuje 1,750,000 ljudi godišnje, dok zaposlenih ima 3,624.

Ova biblioteka je fascinantna i zbog svog enterijera. Uređena je na elegantan i luksuzan način. Mnogo stubova, statua, slika i sličnih dekorativnih elemenata ukrašavaju unutrašnjost ove famozne biblioteke.

Ako želite da se osećate kao u raju, posetite ovaj izvor književnog blaga.

slika15.jpg5 Čarobni svet knjiga: Najveća biblioteka na svetu

Eksterijer Kongresne Biblioteke u Vašingtonu

slika25.jpg5 Čarobni svet knjiga: Najveća biblioteka na svetu

Ulaz u ovu predivnu biblioteku je fantastičan

slika35.jpg5 Čarobni svet knjiga: Najveća biblioteka na svetu

Predivne statue krase unutrašnjost ove biblioteke

slika45.jpg5 Čarobni svet knjiga: Najveća biblioteka na svetu

Glavna prostorija za čitanje

slika54.jpg4 Čarobni svet knjiga: Najveća biblioteka na svetu

Ogroman broj knjiga možete pronaći u ovoj biblioteci

Izvori fotografija: weebly.com, tumblr.com

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Aleksandra Grujić – Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu. Više informacija o Aleksandrinim interesovanjima i stilu, kao i o njenom novinarskom radu možete da saznate putem ovog sajta.

Editors choice