Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Cigla u glavi: Imam sreće, srećna sam

Cigla u glavi: Imam sreće, srećna sam

Ili obrnuto. Srećna sam, jer imam sreće. Imati ili biti? Razlika je materijalna i filozofska. Ako smatram da imam sreće jer se osećam srećno, zapravo nemam ništa, osim stanja sreće. A ako sam srećna jer imam sreće, pa se i važne i nevažne stvari odvijaju dosta glatko, onda imam sve. Mislim, sreća je u lutriji, baš koliko i u srcu. Čula sam da ljudi skromno izjavljuju kad odgovaraju na pitanje Pa kako ste se našli da toliko odgovarate jedno drugom? sa Eto, imala sam sreće da naiđem na čoveka koji me razume i prihvata

Oh, nije li onda sva sreća prosto u lutriji?

Neko stalno dobija zamene, a neko ubode sedmicu.

Uvek sam umela da nađem detelinu sa četiri lista. Od kad znam za sebe. Samo stanem, zagledam se, i ako u tom kvadratu deteline u koji zurim postoji neka sa četiri lista, ugledam je. Žbunove četvorolisnih detelina sam do sada ubrala. U nekom momentu sam imala čitave buketiće u čašama sa vodom, umesto cveća u vazi. Nalaženje deteline sa četiri lista može se smatrati mojim hobijem. I uvek sam se pitala gde ja ta silna sreća? A onda mi je jednom sinulo da je možda cela priča o srećnoj detelini upravo to što mogu da je nađem. Samo pogledam, savijem se i uberem. Kakva sreća, a? Mislim, neko nikad u životu ne pronađe ni jednu jedinu jebenu četvorolisnu detelinu.

Nego, možda neko ko nikada nije našao detelinu sa četiri lista, prosto nije nikada ni pokušao. Ili je izgubio strpljenje posle trideset sekundi. Ili slabo vidi. Ili mu zeleno toliko odmara oči da odmah zaspi. A možda je samo bio zauzet postizanjem svojih ciljeva.

Ako računam svoje deteline, napostizala sam se sreće za bar tri života. Samo ja bih da sad potrošim taj kredit.

Svako ko nalazi sreću u imati, mogao bi da mi da stotine korisnih saveta. Prosto mogu da ih čujem. Potraži svoju sreću, kao što tražiš detelinu. Pokušaj. Usredsredi se i ne gubi strpljenje. Gledaj dobro. Nemoj da zaspiš. Fokusiraj se na cilj.

Kad je četvorolisna detelina u pitanju, praksa i disciplina završavaju posao.

Valjda je tako i sa svakim drugim poslom.

A možda i sa srećom.

Ah, poželite mi sreću.

Prethodne tekstove iz serijala “Cigla u glavi” pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice