Svih ovih godina jedemo čokoladu kada nam treba dodatna energija, nešto da nas podigne i oraspoloži, a nismo ni znale da ovaj božanski proizvod potencijalno može biti dobroćudan za naše zdravlje. Fizičko, ne mentalno.

Uskliknimo s ljubavlju čokoladnim pilulama koje se trenutno testiraju na navodnu sposobnost prevencije srčanih udara i šlogova. Svaka pilula, navodno, ima hranljivosti koliko i gomila čokoladica.

Cilj istraživanja je da se utvrdi da li čokolada bez dodataka šećera i masti može poboljšati krvni pritisak, nivo holesterola, insulina i poboljšati ostale kardiovaskularne nalaze. A ako nam ne verujete, Nacionalni institut za srce, pluća i krvne sudove u Americi sklopio je dogovor o sponzorstvu sa Marsom, proizvođačem čuvenih slatkiša M&M’s i Snickers.

large 120 Čokolada vam može spasiti život

Navodno, Mars je smislio način da ekstrakt flavanola iz kakaa smesti u obličje pilule.

Učesnici u istraživanju konzumiraće ili dve pilule sa flavanolom iz kakaa ili dve placebo pilule svakog dana četiri godine.
Ali evo i loše strane: iako ove pilule zvuče preukusno, radi se o čistim hranljivim supstancama koje verovatno nemaju nikakav ukus.

Nema veze, dobro će nam doći još jedan izgovor za čokoladu.


Una Hadži – Nikolić

Editors choice