Prethodne tekstove iz serijala “Luksuzna vila” možete pogledati ovde.

Ušuškana na Majorci, vila Colani sagrađena je 2009. godine. Bilo da ste ljubitelj ovakvog dizajna ili ne, priznaćete da vas ne ostavlja ravnodušnim. Vila je inspirisana legendarnim dizajnerom Luiđijem Kolanijem (Luigi Colani). Ukrasne figure, detalji na bazenu, kao i površine u kući napravljene su od dvadesetčetvorokaratnog zlata. Profesionalci iz Austrije, Nemačke i Švajcarske postavljali su zaštitne sisteme na kući, ipak je previše zlata na jednom mestu.

Kuća je puna detalja koji šljašte, a čije su cene više nego visoke. Ulazna vrata, kao i još pet u kući, ukrašena su kristalima Swarovski. Kupatila krase velika ogledala sa zlatnim ramom, lavaboi sa zlatnim slavinama, čak je i pribor (češljevi, kutije za nakit) napravljen od zlata. Spavaće sobe upotpunjene su velikim zlatnim lusterima, lampama i posteljinom u žutoj nijansi, dok je prostor za rad osmišljen u istom stilu.

7. villa colani kl. teil terr. ob. Colani: Zlatna vila

Odlično mesto za odmor

27. villa colani bad im spiegel 665x513 Colani: Zlatna vila

Zlatni detalji na svakom ćošku

26. villa colani 1 schlafzimmer 665x240 Colani: Zlatna vila

Previše ili ne?

25. villa colani bro Colani: Zlatna vila

Potpuno luksuzna kancelarija

15. teil unterer pool  Colani: Zlatna vila

Zlatni pečat ne izostaje ni u eksterijeru

5. villa colani terrasse abend1 Colani: Zlatna vila

Noćni prizor

Fotografije: luxist.com


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice