Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Čovek se uči dok je živ

Čovek se uči dok je živ

Čovek se uči dok je živ, kaže narodna poslovica. Premda danas može da deluje kao nešto što bi izgovorile bake i deke, današnji poslovni svet i te kako ume da ceni ovu mudrost.

Naime, u svetu u kome je informacija valuta, u kome je najdragocenija roba – znanje, stav poslodavaca odavno se promenio u pogledu zahteva spram razvijanja i samorazvijanja zaposlenih. Doslovno, što više znaš, više vrediš. Čitave države danas u svetu zasnivaju privredu, bilo na izvozu znanja ili kao veliki školski centri.

Deo trenda sve šire emancipacije jeste i sve labavija stega etabliranih društvenih institucija kao jedinih izvora znanja. Još od pedesetih godina prošlog veka naovamo, samoobrazovanje, samousavršavanje postaje sve poželjniji vid unapređivanja i izgradnje ličnosti. Kursevi više nisu ograničeni na sticanje praktičnih veština iz sfere hobija, a koncept radionica i drugih brzinskih vidova proširivanja vidika toliko se uvrežila da se uvukla i u akademske strukture.

U prevodu.

Sticanje znanja na radionicama, seminarima, kursevima i školama koje nisu fakulteti postaje način na koji se stiču praktične i teorijske veštine, stiču profesionalna iskustva koja se primenjuju u neposrednom radu. Nekad su poslodavci želeli da znaju koje ste sve kurseve pohađali, a danas vam kao preduslov za prijem na radno mesto nude obuku. Kursevi, radionice i drugi oblici samoobrazovanja u mnogim kompanijama deo su beneficija koje idu uz radno mesto. Po uzoru na savremene zapadne kretnje i kod nas postoje firme u kojima se jedan dan u nedelji odvaja za svačije pojedinačno samoobrazovanje. Pročitati knjigu iz stručne literature. Pohađati predavanja putem interneta. Savladati novu veštinu, novu tehnologiju, novi zanat, postalo je veoma važno poslodavcima, ali i svakom pojedincu za privatan život.

COLOURBOX3404638 Čovek se uči dok je živ

Kursevi, radionice i drugi oblici samoobrazovanja u mnogim kompanijama deo su beneficija koje idu uz radno mesto

Kursevi su postali i deo prosvećene zabave. Na primer, škole kuvanja, radionice enologije i somelijerske veštine (procenjivanje vina), hedonističke radionice raznih vrsta (učenje o plemenitim sirevima, cigarama i duvanu), kursevi jedrenja, ronjenja, plesa, odavno su mesto za druženje, upoznavanje isto koliko i prostor za oplemenjivanje ličnosti.

Umetnost je odavno izišla iz krutih struktura. Osim kurseva slikanja, solo pevanja, gitare i drugih instrumenata, pozorište je razvilo veoma jaku mrežu radionica i seminara kao redovnog načina obučavanja i razvijanja glumaca, a književni kružok kao oblik udruživanja otrgnut od zaborava našao je novi život kroz kurseve kreativnog pisanja.

Stoga ne čudi što naša vodeća internetska kompanija Infostud.com koja vodi i najveću mrežu sajtova (MojTim.com, PolovniAutomobili.com, Putovanja.info, Poslovi.infostud.com, Prijemni.infostud.com, NajStudent.com) u ponudi ima i portal za samoobrazovanje – Kursevi.com.

Posredi je savremeni portal u prepoznatljivom stilu Infostuda, koji povezuje organizatore kurseva i sve one koji žele da usavrše znanja, savladaju stručne i druge veštine ili se naprosto zabave kroz učenje.

U tom smislu Kursevi.com nudi veliki broj poslovnih seminara – a pazite sad ovo – među kojima se ističe kategorija “lična efikasnost i razvoj” (toliko o značaju samoobrazovanja za današnji poslovni svet). Tu su kursevi jezika, stručni i početni kursevi iz oblasti računara (tu spada i veb dizajn, video produkcija kao i programiranje).

Da je posredi ozbiljan i ozbiljno akreditovan portal, svedoči i mogućnost da se putem portala dođe do MBA studija, za najbolje i do stipendija, a partneri u ovom projektu su Cotrugli Business School, CITY College, English School of Business, European Center for Peace and Developement i drugi.

Za one koj moraju da se brzo snađu na tržištu rada koje iznenada otvori priliku za one koji su hitri da se prekvalifikuju, Kursevi.com pomaže tako što nudi mnoštvo zanatskih škola u koje spadaju i razne novinarske škole (za voditelje, kamermane, urednike, tonce).

Kao višnjica na torti tu su hobi-kursevi, škole fotografije, glume, joge, slikanja, pevanja, muzike, plesa, izrade nakita, kaligrafije, ikonopisanja, dekupaža…

Ako vam ovo sve nije dovoljan motiv da se prijavite na kurs, posetite neki od blogova i članaka na sajtu Kursevi.com koji rečito govore o tome zašto (i što je još važnije – KAKO) je neophodno unapređivati se. Svakoga dana. U svakom pogledu.

Editors choice