Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Čudan neki svet: Sećate li se bradate žene?

Čudan neki svet: Sećate li se bradate žene?

Ko se još seća pobednika (pobednice) Evrovizije? E, jeste, ona bradata lepotica. Kao da je bilo pre sto godina. Uostalom, što da držimo u pameti nešto što je prošlo, kad stalno iskače nešto novo, provokativno, zabavno i kontroverzno, što starije ljude navodi da vrte glavama, cokću i komentarišu ijaoo, vidi sad ovo, pa ko zna šta će sve da izmisle

Dakle, vidi sad muškarce koji plešu na štiklama u finalu britanskog “Talenta”:

Šou-biznis je osvojio i zadržao pravo na flertovanje sa umetnošću, pa i na intimne odnose sa njom, a seksualnost je uvek bila sadržaj broj jedan u službi ovog izazovnog odnosa. Naročito homoseksualnost. U tesnom zagrljaju šou-biznisa i umetnosti, diskutabilna, razdražujuća i šokantna pitanja seksualnog opredeljenja dobijaju krajnje unosne odgovore.

253 Čudan neki svet: Sećate li se bradate žene?

Ne znam zašto su pitanja seksualnog opredeljenja diskutabilna, razdražujuća i šokantna, ali za najveći broj konzumenata savremenih kulturnih sadržaja, jesu. Sadržaj naprosto nije dovoljno interesantan, ako nije potpuno šokantan. I kao što je bradati lepotan Končita morao baš dobro da peva, da bi opravdao šokantnost svoje pojave na Eurosongu i postigao marketinšku svrhu, tako i ovi plesači na štiklama naprosto razvaljuju. U daleko provokativnijoj koreografiji nego što je ona koju su prikazali u finalu britanskog “Talenta”, u vrlo angažovanom spotu, koji proziva vrednosti savremenog društva, momci na štiklama deluju apsolutno adekvatno u onome što predstavljaju – pravi, autentičan produkt vruće intime između umetnosti i šou-biznisa:

Izazovi koje masovna potražnja za površnim senzacijama nameće stvaralaštvu, beskonačni su izvor inspiracije. Blindirana vrata mogućnosti da prave stvari predstavite na velikoj sceni, u porodičnim udarnim terminima nacionalnih televizija, u ružičastim okvirima predviđenim za opšteprihvaćeni kič i mejnstrim, širom su otvorena.

Vreli stisak šou-biznisa i umetnosti nikad nije bio strastveniji, maštovitiji, izazovniji, zabavniji, dvosmisleniji i javniji. Jer, svi mogu da prate uživo ovo furiozno sparivanje. Svi su pozvani da glasaju, komentarišu, dive se, zgražavaju, napadaju, brane, prozivaju, ocenjuju. Nema nikog ko nije upućen i ko nema neko mišljenje, reakciju i stav. Marketinški cilj je sto posto postignut i dvesta posto nadmašen. Standardi se dižu. Umetnici izvode neverovatne performanse, menadžeri broje novce, narod uzdiše.

I, šta mislite, šta li će još da izmisle?

Ili u ovom trenutku imate bar tri dobre ideje, zasnovane na konceptu kvalitetnog sadržaja koji samo treba plasirati na što otkačeniji, originalniji, kontroverzniji i šokantniji način?

Uz malo starog dobrog seksa, koji mogu svi da vide iz nekog novog ugla, koji ste upravo otkrili i osvetlili reflektorima.

Izvor fotografija: telegraf.rs, alo.rs

Aleksina Đorđević

Editors choice