Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Čuveni londonski pisac James Sherwood promoviše svoje knjige pred beogradskom publikom

Čuveni londonski pisac James Sherwood promoviše svoje knjige pred beogradskom publikom

Da je Beograd nezaobilazna kulturna stanica Evrope potvrđuje i dolazak čuvenog londonskog pisca i istoričara elegancije Džejmsa Šervuda (James Sherwood), koji je poželeo da i u srpskoj prestonici, kao središtu glavnih regionalnih društvenih zbivanja, održi promociju svoje dve najznačajnije knjige “Savile Row: The Master Tailors of British Bespoke” i “The Perfect Gentleman: The Pursuit of Timeless Elegance & Style in London” (u ediciji izdavačke kuće “Thames & Hudson”), a sve u okviru manifestacije “24 sata Elegancije”.

Pre nego što je objavio svoje dve najpoznatije knjige, Džejms Šervud je dugo bio i u svetu mode, kontinuirano pratio trendove i iscrpno proučavao istoriju londonskog stila. Sedam godina je radio kao modni kritičar na BBS-u, a osam godina je uređivao Louis Vuitton Guide to London.

Njegova posvećenost kulturi najprestižnije ulice u Londonu Savile Row, poznatoj po neprikosnovenim majstorima krojačima i kućama elegancije, počela je 2007. godine kada je, na poziv prestižne manifestacije posvećene muškoj modi “Pitti Uomo” u Firenci, uređivao “The London Cut”: prvu veliku retrospektivnu izložbu britanskih odela po meri, koja je nakon toga putovala i u Pariz i Tokio, a 2014. godine će gostovati u Vašingtonu.

Šervudova knjiga “The Perfect Gentleman” biće predstavljena na Belom Dvoru, 6. septembra, nakon svečanog otvaranja “24 sata Elegancije”. Ova divna publikacija govori o pravim džentlmenima i njihovoj potrazi za savršenim detaljima i idealnom aksesoaru. Sastoji se od šest istorijskih poglavlja, od Regency perioda, pa sve do danas, koji opisuju reprezentativne britanske brendove, uključujući cipele po meri, nakit, košulje, kravate po meri, odela, parfeme, šešire i ljude koji su ih stvarali. U knjizi su izdvojeni i opisani modeli koje su nosili Vinston Čerčil (Winston Churchill), Keri Grant (Cary Grant), Rasel Krou (Russell Crowe), Dejvid Bekam (David Beckham), kao i mnogobrojni svetski lideri. Ilustrovana je sa 350 fotografija u boji.

dhdf Čuveni londonski pisac James Sherwood promoviše svoje knjige pred beogradskom publikom

Džejms Šervud

Knjigu “Savile Row – The Master Tailors of British Bespoke” Džejms Šervud će predstaviti na “ABSOLUT Luxury Salon”-u, u partnerstvu sa časopisom “The Economist”, koji će biti održan 7. septembra u Grand Casinu Beograd. “Savile Row” је potpuno ilustrovana istorija muške elegancije i izrade odela po meri, koja su nastajala u оvoj maloj londonskoj ulici koja je postala svetski poznat brend generacijama unazad, okupljajući klijentelu istančanog ukusa i prefinjenog stila – od holivudskih zvezda do kraljevske porodice. Ova knjiga slavi londonske istorijske kuće elegancije, ali i istražuje njihovu apsolutnu dominaciju u svetu muške mode i stila kroz čitav vek.

Nakon promocije, posetioci će moći da dođu do svog primerka knjiga, a biće upriličeno i potpisivanje tokom “Luxury Salona”.

 

Editors choice