5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Da li se Sunce okreće oko penisa?

Da li se Sunce okreće oko penisa?

1/2

Nema sumnje da je društvo falocentrično od samog svog nastanka. Ko se bavi psihologijom sad bi pomenuo neku Frojdovu tezu o ženskoj ljubomori na muški pol zbog penisa, ili tako nesto. Pošto ja nisam ni psiholog ni psihijatar, već samo perpetualni opserver, neću se baviti analizom svesnog i podsvesnog, već očiglednog i mogućeg.

Primećujem da muškarci često poluzlobno i poluznalački svaku žensku frustraciju dijagnostikuju kao posledicu nedostatka seksa i propisuju penis kao jedini mogući lek za smirenje. Ne biste verovali koliko mojih kolega u šali to zove “hronični beskurčitis”! Što je još gore, i žene to često tvrde jedna za drugu, još oštrije i zlobnije od jačeg nam pola. Pa dobro, ljudi, dokle tolerisati svođenje ženske osobe na najniži oblik postojanja, reproduktivnu šupljinu koja jedino služi svrsi kad je adekvatno popunjena, jer u suprotnom samo smeta i nepotrebno diže halabuku?! Ako je muškarcima seks cilj, a ženama samo sredstvo, odakle ta ideja da je ženama on potrebniji i da su disfunkcionalne ako nemaju redovan snošaj?

Slažem se u potpunosti sa inicijanom premisom da dobar seks podiže nivo zadovoljstva i kvalitet života uopšte. Da se ne zamaramo medicinskim objašnjenjima o benefitima seksa po imunitet i sniženje nivoa stresa – dovoljno je pomisliti koliko se čovek kvalitetno ispražnjenim i divno ispunjenim oseća posle toga, pa da znamo da je zdravo po nas. Ali to ne znači da svakoj ženi prija svaka kita i da je samo treba grubo izjebati, pa će joj sve biti potaman.

noname1 Da li se Sunce okreće oko penisa?

Očigledno je šta joj fali, čim je tako nadrndana…

Osvrnimo se se na izvore frustracija. Šta je sa nezadovoljavajućim poslom, malom platom, nedostatkom slobodnog vremena, mobingom od strane nadrndanog šefa, iznajmljenim bednim stanom, starenjem, bolešću, brigom za porodicu, neizvesnom budućnošću…? A možda im je muka da sporije napreduju u poslu i bivaju slabije plaćene od muškaraca istih kvalifikacija, zbog proste činjenice da i dalje perzistiramo u patrijarhatu? Nije li to dovoljan razlog da mnoge žene budi nezadovoljne, zabrinute, isfrustrirane,  pa i histerične…? Zamislite, potpuno je moguće biti nervozan iz drugih razloga, bez obzira na to da li imate ili nemate seks. Jeste dobar seks zadovoljstvo, ali nema te jebačine koji će promeniti fakat da vam u životu ozbiljno škripi i shvatanje da ste, kad malo razmislite, samo rob slobodnjak pod točkom kapitalizma… no, to su već filozofske teme…

Editors choice