5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Da li traćite vreme, a da toga niste ni svesni?

Da li traćite vreme, a da toga niste ni svesni?

Vreme je najvredniji luksuz kojim raspolaže svako živo biće. Ne postoji ništa vrednije od vremena, jer se ono ne može kupiti. Imamo određenu količinu vremena kojom raspolažemo i to nam je to. Kada iscuri, iscurelo je, ne postoji druga šansa. Najgore je što ni ne znamo koliko vremena imamo na raspolaganju. Možda imamo narednih nekoliko decenija, a možda narednih nekoliko sati. Ipak, i vi ste verovatno jedan od milijardu ljudi na svetu koji uzalud traće vreme. Ali da li ste spremni da to i priznate?

large1 Da li traćite vreme, a da toga niste ni svesni?

Ne rizikujete

Slobodno probajte što više stvari u životu. Život je zbir prikupljenih iskustava, a zadovoljstvo od bilo kog iskustva počinje da opada sa svakim ponavljanjem. Radite što više stvari u životu, jer sekunde koje prolaze neće vam se vratiti, a ne želite da provedete život radeći jednu istu stvar, zar ne?

Trošite novac na nevažne stvari

Vreme je novac, i to je istina. I iako novac nije vreme, novac nam pruža svojevrsnu slobodu da se bavimo stvarima koje nas ispunjavaju u slobodno vreme. Zato ga nemojte traćiti na gluposti, krpice i nevažne stvari. Uplatite sebi neko lepo putovanje i doživite još jedno veliko iskustvo, ili pomozite onima koji nemaju. Koncentrišite se na stvari koje su u životu zaista važne.

Radite posao koji ne volite

Četrdeset sati nedeljno je dosta vremena. To je preko 2,000 sati godišnje. A ako radite 30 godina, provešćete gotovo sedam godina u poslu. Ne mislite li da te godine možete da provedete pametnije? Naravno, morate zarađivati da biste mogli da živite, i svaki posao ima svoje loše strane, ali možda postoji način da probate i da uživate u tih sedam godina rada? Naravno da postoji, uvek postoji. Ako već trošite vreme onda ga utrošite na traganje za tim savršenim poslom. Na kraju to neće biti protraćeno vreme.

pensive Da li traćite vreme, a da toga niste ni svesni?

Živite život koji ne želite

Zapitajte se da li živite život iz snova? Zaboravite kola, jahte i sve te materijalne stvari koje želite da imate. Činjenica je da vaš savršeni, idealni život možda i nije dostižan. Kao ni stvari koje želite da imate. A ako postoji način da postignete to što želite, uvek postoji bolji način da do toga dođete nego ovako kako živite sada. Umesto da čekate da živite život koji želite, počnite da ga živite! Donosite bolje odluke, razmislite o dosadašnjim i razmislite o tome kuda idete u životu. Šta vam je cilj. Ako postoji barem jedna stvar koja može da vam poboljša život – preduzmite potrebne mere da se to i ostvari. Preuzmite kontrolu u svom životu i aktivno ga oblikujte na svakom svom sledećem koraku.


Una Hadži – Nikolić

Editors choice